Οι επισκέπτες της ανθοκομικής έκθεσης Κηφισιάς 2014.

0
187

Κατ΄ αρχάς θέλω να γίνει αντιληπτό και για να μη παρεξηγηθώ, η άποψή μου για κάποια κακώς κείμενα της πόλης που ζούμε δεν είναι θέμα συγκυρίας ή προσωπικής προβολής αλλά θέμα συνεχούς, ανιδιοτελούς και αδιάλειπτου ενδιαφέροντος για την αλλαγή τους.

Εμμένω έτσι σταθερά και με συνέπεια στην ενημέρωση των συνδημοτών μου εμπλουτίζοντας τον προβληματισμό τους και επιδιώκοντας συνάμα την ευαισθητοποίηση της τοπικής εξουσίας, η οποία αφού δεν υπάρχει από μόνη της, πράγμα που θα ήταν και το αυτονόητο, πρέπει να επιδιωχτεί και να «εκβιαστεί», όταν χρειάζεται, για το καλό όλων μας.

Οι ακόλουθες διαπιστώσεις είναι μέρος μιας σειράς άρθρων, που έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του Δήμου μας.

Η 60η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς άνοιξε τις πύλες της, για να προσφέρει ένα παράδεισο χρωμάτων και αρωμάτων. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 25 Απριλίου στις 8 το βράδυ.

Για να δούμε όμως πως υποδέχεται η πόλη μας τους επισκέπτες, πριν μπουν σε αυτόν τον παράδεισο χρωμάτων και αρωμάτων.

Αν ο επισκέπτης μας έλθει με το τρένο του ΗΣΑΠ – το θηρίο όπως αποκαλούσαν κατά τα πρώτα χρόνια τον ηλεκτρικό οι Κηφισιώτες – θα απολαύσει το ακόλουθο θέαμα: 

Μια ωραία πετρόκτιστη βρύση, αλλά χωρίς νερό και χωρίς κρουνό!

Πίσω ακριβώς αντικρίζουμε μια γούρνα (συγνώμη αλλά τα ελληνικά μου μέχρι εδώ φτάνουν) με πεντακάθαρο όμβριο νερό που κάποτε λειτουργούσε σαν σιντριβάνι!

Οδεύουμε στην είσοδο του Άλσους και μας καλωσορίζει αυτή η πεντακάθαρη διαχρονική ταμπέλα!

Και η είσοδος!

Και μη μου πείτε ότι φταίνε τα παλιόπαιδα με τα γκράφιτι, διότι – αν παρατηρήσετε καλά, αυτό φαίνεται και από τις άλλες επτά εισόδους που διαθέτει το άλσος- η είσοδος αυτή έχει να καθαριστεί από το 1885, όταν οι σιδηρόδρομοι Αττικής επέκτειναν τη σιδηροδρομική γραμμή έως την Κηφισιά και η ίδια εταιρεία αποφάσισε να εξωραΐσει την περιοχή.

Αν πάλι ο επισκέπτης μας ακολουθήσει την οδό Αδριανού θα εισέλθει από τη συγκεκριμένη είσοδο της φωτογραφίας στα ίδια χάλια με την κεντρική.

Επειδή όμως η απερχόμενη Δημοτική Αρχή προάγει και τις νέες τεχνολογίες θα αντικρύσετε εδώ, πάνω από την πύλη, την τελευταία εκδοχή μιας αδιαπέραστης ηλεκτρονικής τεχνολογίας για την προστασία του Άλσους. Ένα ατσαλόσυρμα! Δε γνωρίζω αν είναι ηλεκτροφόρο, αλλά ας τολμήσει κανείς να το υπερπηδήσει! 

Η εναλλακτική λύση είναι η Ηρώδου Αττικού. Η πεντακάθαρη και εδώ είσοδος έχει μια ιδιαιτερότητα, η οποία προβάλλεται μέσω της παραδοσιακής και διαχρονικής αυτής ταμπέλας ξεχασμένης από το χρόνο, η οποία και μας ενημερώνει ότι από εκεί εισέρχονται τα οχήματα του δήμου.

Σε καλύτερη κατάσταση ομολογουμένως από τις άλλες είναι η είσοδος από Λ. Κηφισίας, ίσως διότι από εδώ εισέρχονται δύο φορές το χρόνο κατά την έναρξη και λήξη της Ανθοκομικής Έκθεσης ο Δήμαρχος και οι επίσημοι καλεσμένοι του.

Από αυτή την πύλη μπορεί να εισήλθε και ο επισκέπτης μας που έκανε τα κάτωθι κολακευτικά σχόλια για τη Δημοτική Αρχή. 

 Άλσος Κηφισιάς-περίπατος σε σκουπίδια!

Άλσος Κηφισίας, Κυριακή 13/02/2011, καλός καιρός και αρκετός κόσμος έκανε την βόλτα του στο άλσος και είδε τις παρακάτω τριτοκοσμικές εικόνες με σκουπίδια συγκεντρωμένα ακριβώς δίπλα από το χώρο περιπάτου του άλσους.

Μιλάμε για γελοίους ανθρώπους, ανίκανους να διαχειριστούν τα σκουπίδια που μαζεύουν από τους κάδους που βρίσκονται μέσα στο άλσος.

Ο διορισμένος από τον κύριο Χιωτάκη, αντιδήμαρχος καθαριότητας τι κάνει; Γνωρίζει το αντικείμενο της εργασίας του;

Αναγνώστης

www.tromaktiko.gr
Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here