Οι επιστήμονες δείχνουν πως βλέπουν την Γη οι εξωγήινοι!

0
541

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα μπορούσε ίσως να βλέπει ένας εξωγήινος αστρονόμος κοιτάζοντας τον πλανήτη μας από ένα αστρικό σύστημα πολύ μακριά; Αμερικανοί επιστήμονες λένε ότι μόλις το απεικόνισαν, σε ένα πείραμα που στοχεύει στη βελτίωση της αναζήτησης μας για άλλες απαλές μπλε κουκίδες.

Η αναζήτηση για έξω-πλανήτες συνεχίζεται εδώ και χρόνια και δεν μπορεί κανείς παρά να σκεφτεί την πιθανότητα να…σαρωνόμαστε κι εμείς.

Για να μάθει τι ακριβώς θα έβλεπε κάποιος εξωτερικός παρατηρητής όταν έστρεφε τα τηλεσκόπια στη Γη για να διαπιστώσει αν είναι κατοικήσιμη, η ομάδα του Πανεπιστημίου Cornell χρησιμοποίησε περίπου 10.000 εικόνες του πλανήτη μας, που τραβήχτηκαν από το δορυφόρο DSCOVR της NASA, σε ένα σημείο βαρυτικής ισορροπίας μεταξύ της Γης και του Ήλιου.

Στη συνέχεια, μείωσαν αυτές τις εικόνες πολλές φορές για να προσομοιώσουν αυτό που οι ερευνητές που βρίσκονται έτη φωτός μακριά μας, μπορούν να δουν στα τηλεσκόπια τους, κοιτάζοντας το σπίτι μας.

Με τη σύγκριση των μεγεθυσμένων εικόνων με τις πρωτότυπες η ομάδα ήταν σε θέση να ξεχωρίσει τις παραμέτρους που σχετίζονται περισσότερο με τις εκτάσεις, γεγονός που τους επέτρεψε να δημιουργήσουν το μοντέλο τους.

Η χρήση αυτής της μεθόδου από ανθρώπους αστρονόμους δεν θα επιτρέψει την επίτευξη μιας σαφούς εικόνας ενός εξωγήινου κόσμου, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει να προσδιοριστεί εάν ένας έξω-πλανήτης έχει ωκεανούς και άλλες βασικές συνθήκες που απαιτούνται για τον αποικισμό.

Υ.Γ. Here’s what Earth might look like to aliens.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here