Οι ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ του Χρήστου Στυλιανίδη στην ΕΕ ελέω Νίκου Αναστασιάδη…της Φανούλα Αργυρού/Ερευνήτρια/δημοσιογράφος.

0
198

Ο διορισμός του κ. Χρήστου Στυλιανίδη προκάλεσε και δικαιολογημένα πολλές αντιδράσεις για διάφορους λόγους και γράφτηκαν πολλά για τις θέσεις και δραστηριότητές του. Ειδικά  σε σχέση με το απορριφθέν από το 76% του κυπριακού Ελληνισμού «Σχεδίου Ανάν» λεγόμενου…

Όμως, εκείνο που πιστεύω δεν σχολιάστηκε σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι η αποτελεσματικότητα του ρόλου του ως Ευρωπαίου Επιτρόπου για Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων μεταξύ 2014-2019. σε σχέση με την Τουρκία και τα αποτελέσματά της.

Τον  πρωτοποριακό ρόλο που ξεκίνησε και συνεχίζει η Τουρκία με το σχέδιο της να πλημμυρίζει την Ευρώπη με μετανάστες και ουσιαστικά να δημιουργήσει την λεγόμενη  «παράτυπη μεταναστευτική κρίση».

Μόνο η ομογενειακή «Ελευθερία» στο Λονδίνο σε κύριο άρθρο της στην έκδοσή της 9ης Σεπτεμβρίου 2021, αναφέρθηκε στις αποτυχίες του κ. Στυλιανίδη με τίτλο «Η Δευτέρα πλάνη χείρων της πρώτης, κύριε Μητσοτάκη» ξεκινώντας πως  την πρόταση για τον διορισμό του ως Υπουργού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη,  λέγεται την έκανε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Έγραψε μεταξύ άλλων:

«…Ο Σχοινάς, που δύο χρόνια τώρα σ’ αυτή τη θέση δεν… βρήκε τον δρόμο να επισκεφθεί την Κυπριακή Δημοκρατία…δεν…καταδέχεται να πάει! Απαξιοί. Και όχι μόνον αυτό! Αποφεύγει σκοπίμως να έρθει σε επαφή με την κυπριακή κυβέρνηση, την παραγνωρίζει εντελώς. Ακόμα και στα τηλεφωνήματα του υπουργού Εσωτερικών Ν. Νουρή για το σοβαρό θέμα του μεταναστευτικού, ο κ. Σχοινάς δεν απαντά! Δεν μιλάει με τους υπουργούς του νόμιμου κράτους, λες και είναι σ’ αυτή τη θέση για να κάνει προσωπική πολιτική.

Στην Τουρκία, όμως, ο κ. Σχοινάς βρήκε τον δρόμο να πάει!…

Ο Σχοινάς γνώριζε τους λόγους για τους οποίους ο Νίκος Αναστασιάδης δεν πρότεινε για δεύτερη πενταετία τον Χρήστο Στυλιανίδη ως εκπρόσωπο της Κύπρου στην Κομισιόν. Διότι ο βίος και η πολιτεία του κατά την πρώτη του θητεία (2014-2019), με καθαρό μισθό 25 χιλιάδες ευρώ τον μήνα, απέδειξε ότι δεν ήταν επωφελής για την Κύπρο. Πιο πολύ προωθούσε τις τουρκικές θέσεις στο Κυπριακό παρά αυτές του Ελληνισμού.

Γράφονται πολλά στην Ελλάδα για τον Στυλιανίδη. Αδαείς, στρατευμένοι από τον ίδιο δημοσιογράφοι, τον εξυμνούν ως δήθεν ικανό και με διεθνές κύρος. Ποιο διεθνές κύρος; Επειδή ως Επίτροπος-όπου έκανε το ολέθριο λάθος να τον διορίσει ο Αναστασιάδης-γνώρισε κάποιους πολιτικούς, σημαίνει ότι έχει διεθνές κύρος;

Και αφού είναι τόσο μεγάλη προσωπικότητα, γιατί δεν βοήθησε την Κύπρο στο πολιτικό της πρόβλημα; Γιατί δεν βοήθησε την Ελλάδα κατά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές;

Το ότι ήρθε βοήθεια από άλλες χώρες δεν είναι γιατί ο Στυλιανίδης έφτιαξε το πρόγραμμα rescΕU, αλλά γιατί ζήτησε βοήθεια σε διμερές επίπεδο η ελληνική κυβέρνηση…Κάηκαν οι μισές χώρες της Ε.Ε. από πυρκαγιές και πλημμύρες, χωρίς το rescΕU να φανεί χρήσιμο!

Ο Στυλιανίδης στη Κομισιόν ήταν καλός μόνο για να δίνει χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων και μάλιστα να διπλασιάζει την ευρωπαϊκή συνεισφορά. Ιδίως προς την Άγκυρα. Γι’ αυτό και είναι τόσο αγαπητός στον Τσαβούσογλου και στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας…»

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here