Οι ιδεολόγοι δεν Διαγράφονται…του Μανώλη Κοττάκη.

0
395

O απροσδόκητος θάνατος του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου ήταν ένα Σοκ για την κεντροδεξιά παράταξη. Ήρθε σε μια στιγμή που η δημοτικότητά της είναι σε πτώση εξαιτίας των καταστρεπτικών πυρκαγιών.

Συνέβη σε μια στιγμή που το «Πασοκιστάν» του Μαξίμου είχε κρυφτεί κάτω από τα τραπέζια του Μεγάρου και ζωγράφιζε άψυχες διαφάνειες με επιχειρήματα που, αν τολμούσε να εκφέρει δημόσια στους πυρόπληκτους, θα εισέπραττε λεμονόκουπες.

Ο Κωνσταντίνος «έπεσε» ως καπετάνιος πάνω στη γέφυρα της επιχείρησής του με στόχο τη διάσωσή της, την ώρα που διάφοροι αρουραίοι έχουν κρυφτεί στα αμπάρια του πλοίου της παράταξης.

Και έπεσε τη στιγμή, μάλιστα, που η ίδια η παράταξη διαπραγματευόταν μαζί του το λάθος της να τον διαγράψει από το κόμμα και να τον επαναφέρει στις τάξεις της προκειμένου να πολιτευτεί στον δύσκολο νομό Αχαΐας στις προσεχείς εκλογές.

Διότι μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να μίλησε για το «αποτύπωμα» του Κωνσταντίνου Μίχαλου στον δημόσιο βίο – το εκλαμβάνουμε ως mea culpa – αλλά η Ιστορία δεν ξεγράφει! Η Ν.Δ. τον διέγραψε από τις τάξεις της στις 27 Ιουνίου 2018 με τη βαριά κατηγορία του «Δούρειου Ίππου»!

Και για να τον ξαναεγγράψει στα μητρώα της, του ζητούσε – όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω – ανταλλάγματα: Να παραιτηθεί προώρως από την Προεδρία του ΕΒΕΑ και να διευκολύνει τις εξελίξεις.

Κάτι που ο φιλελεύθερος συνδικαλιστής του επιχειρείν αρνήθηκε. Θα πρόδιδε την εντολή που έλαβε. Εκλεγόταν με μεγάλα ποσοστά χωρίς αντίπαλο!

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

Υ.Γ. Βαρύ «κατηγορώ» από την σύζυγο του Μίχαλου στην κηδεία του: «Σε άφησαν μόνο όσοι πολιτικοί στήριζες».

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί αλλά και ισχυροί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Η κηδεία του ισχυρού προσώπου του επιχειρηματικού κόσμου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 09/08/21 στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών σε κλίμα βαθιάς οδύνης.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών την Παρασκευή, 6 Αυγούστου από ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι και έβλεπε τις φλόγες της πυρκαγιάς να πλησιάζουν απειλητικά. Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ανησυχούσε για την ασφάλεια της επιχείρησής του και των εργαζομένων του και δεν είχε φύγει από το μέτωπο της φωτιάς. Η σύζυγός του ήταν εκείνη που τον βρήκε νεκρό μέσα στο γραφείο του.

Σύμφωνα με το ieidisis, καταρρακωμένη στην τελετή της κηδείας του, η ίδια επέρριψε ευθύνες στα πολιτικά πρόσωπα που ο σύζυγός της στήριζε όλα αυτά τα χρόνια, όμως στο τέλος τον άφησαν μόνο του:

«Σε άφησαν τελείως μόνο. Ούτε η Πυροσβεστική, ούτε η Αστυνομία ήταν εκεί. Κανένας από τους πολιτικούς που στήριξες τόσα χρόνια»…δήλωσε για την απουσία των πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here