Εικονική Πραγματικότητα: Οι Μυκήνες κάηκαν αλλά…ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτε!

0
642

Την ημέρα που κάηκε ο αρχαιολογικός χώρος στις Μυκήνες, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι τα αρχαία σώθηκαν λόγω έγκαιρου προγραμματισμού, τα Δελτία Ειδήσεων το προέβαλαν ως προτελευταίο θέμα και η Επικαιρότητα ασχολήθηκε κυρίως με τον καύσωνα και την άνοδο της θερμοκρασίας.

Οι εικόνες που δείχνουν στάχτη κάθε σπιθαμή εδάφους στο σύνολο του αρχαιολογικού χώρου δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ και όλοι οι Έλληνες το βράδυ της Κυριακής πήγαν ευτυχισμένοι για ύπνο. Ο πρωθυπουργός, προφανώς συνέχισε τις διακοπές του.

Στην πραγματικότητα, κάτοικοι και επισκέπτες μιλούν για εγκατάλειψη του αρχαιολογικού χώρου, Εγκληματική Αμέλεια και έλλειψη προετοιμασίας και της αναγκαίας και αυτονόητης αποψίλωσης της βλάστησης γύρω από το χώρο.

Βέβαια, το Υπουργείο Πολιτισμού, που απέτυχε να προστατέψει αποτελεσματικά ένα αρχαιολογικό χώρο με τη σημασία των Μυκηνών σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι «η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή των Μυκηνών σήμερα το μεσημέρι δεν προξένησε ζημιές στις αρχαιότητες, όσον αυτό είναι δυνατό να διαγνωσθεί από την μέχρι στιγμής δυνατότητα πρόσβασης στα πληγέντα τμήματα του αρχαιολογικού χώρου».

Με λίγα λόγια, πανηγύρισε που δεν καταστράφηκε ολοσχερώς ένα μνημείο που ανακαλύφθηκε το 19ο αιώνα με αρχαιότητες από το 13ο π.χ. αιώνα ενώ στην ίδια ανακοίνωση ομολογεί ότι επλήγησαν 7 περιοχές του αρχαιολογικού χώρου.

Η δε υπουργός Πολιτισμού, που άλλοτε έστηνε εθνικιστικό αφήγημα με τις μπουλντόζες της Αμφίπολης, δεν ήταν καν στις Μυκήνες και εμφανίστηκε την επομένη μετά την κατακραυγή, για να δηλώσει πως «δεν πάθαμε τίποτα, λίγο μαύρο χρώμα θα βλέπουν οι επισκέπτες»!!!

Η κυβέρνηση των προγονόπληκτων, που επαίρεται για την Πολιτιστική Κληρονομιά, που εγκαλεί τη διεθνή κοινότητα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, της χώρας που διεκδικεί την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, παρακολούθησε από τις διακοπές της, να γίνεται στάχτη ο αρχαιολογικός χώρος.

Αν τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα αποσιώπησαν τα πάντα, δεν συνέβη το ίδιο με τα διεθνή ΜΜΕ, όπως ο Guardian, που περιέγραψαν με λεπτομέρειες τι συνέβη και κατέγραψαν το διασυρμό της χώρας, με την «Πύλη των Λεόντων» μέσα σε αποκαΐδια.

Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτε δηλαδή.

Υ.Γ. Φωτιά στις Μυκήνες: «Εικονική Πραγματικότητα» και λογοκρισία από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Τη δική του πραγματικότητα αναφορικά με τη ζημιά που υπέστη από την πυρκαγιά ο αρχαιολογικός χώρος στις Μυκήνες επιχειρεί να παρουσιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ κάτοικοι και επισκέπτες μιλούν για Εγκατάλειψη, Εγκληματική Αμέλεια και Έλλειψη Προετοιμασίας και της αναγκαίας και αυτονόητης αποψίλωσης της βλάστησης γύρω από το χώρο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Υ.Γ.1. ΚΚΕ για Μυκήνες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τους αρχαιολογικούς χώρους.

«Ούτε τους αρχαιολογικούς χώρους δεν μπορεί να προστατεύσει η Κυβέρνηση από τις πυρκαγιές, όπως αποδείχτηκε χτες με την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες, που αν και μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δεν φαίνεται να ήταν ενταγμένος σε κάποιο σχέδιο πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιά!»…αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ.2. Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Cheerleading…από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα!!!… 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here