Οι πέντε Σημαντικές Επισημάνσεις του Καραμανλή προς τον Μητσοτάκη.

0
227

Μνημόνια, Κυρώσεις στην Τουρκία, Κοινωνική Πολιτική, Μεταναστευτικό, Εμβόλια. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω.

Μίλησε για όλα…

Επεβλήθη στη χώρα ένα πρόγραμμα τιμωρητικό που όπως ομολογήθηκε εκ των υστέρων κατ επανάληψη ελέγχεται για σοβαρά σφάλματα και στη συνταγή και στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, είπε για τα μνημόνια.

Έχουμε την κακή συνήθεια να καθιστούμε τα εθνικά μας θέματα αντικείμενο έντονων πολιτικών ανταγωνισμών οι οποίοι πολλές φορές παίρνουν την μορφή της πατριδοκαπηλίας.

Ο Καραμανλής απόψε, όχι μόνο δήλωσε παρών στις εξελίξεις στη ΝΔ άλλα κατέθεσε πολιτική πλατφόρμα κοινωνικού προσώπου αδειάζοντας τον Μητσοτάκη και παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τις επιλογές του στην παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση και τις σχέσεις εργαζομένων εργοδοτών.

Το Βατερλώ του Κυριάκου στο ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής και οι κωμικοτραγικές διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο «Βηματοδότης», προφανώς έχοντας «πληροφορίες» από το Μαξίμου,  γράφει ότι κάποιοι «ενοχλήθηκαν» από την παρουσία του τέως ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», όπου μίλησε ο τ. πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Και «ενοχλήθηκαν», κατά το «Βηματοδότη» πάντα, και γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος καθόταν στην πρώτη σειρά, δίπλα στους Αχ. Καραμανλή και Πέτρο Μολυβιάτη.  Αλλά και γιατί τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και οι Αχ. Καραμανλήςκαι Πέτρος Μολυβιάτης προσφώνησαν ειδικώς τον τ. ΠτΔ.

Φαίνεται από μακριά ότι ο «Βηματοδότης» δεν «θέλει» να καταλάβει ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και είναι πάντα γνήσιος εκφραστής του πραγματικού – και όχι «γιαλαντζί», όπως κάποιοι άλλοι που ανακαλύπτουν ευκαιριακά τον «Καραμανλισμό» επετειακά – Καραμανλισμού και επιπλέον συνδέεται με αδελφική φιλία με τον Κώστα Καραμανλή, Πέτρο Μολυβιάτη και Αχιλλέα Καραμανλή.

Με άλλα λόγια ο «Βηματοδότης» δεν «θέλει» να καταλάβει ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος βρισκόταν στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» μεταξύ των «νοικοκυραίων» του Ιδρύματος.  Και εκείνο που σίγουρα δεν «θέλει» να καταλάβει περισσότερο είναι πως άλλος – και μερικοί άλλοι μαζί του – ήταν απλώς «μουσαφίρης». 

Ναι, αυτός που είχε προ καιρού -στην επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας – είχε πει, περίπου, ότι με το γαλλικό κυβερνητικό αεροπλάνο, στις 24 Ιουλίου 1974, έφθασε στην Ελλάδα η Δημοκρατία! Μόνη της δηλαδή, χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή!!

Ας μάθει λοιπόν, αν «θέλει» φυσικά, ο μονίμως αλληθωρίζων κατά το Μαξίμου «Βηματοδότης» ότι προχθές, στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής»  βρίσκονταν εκτός από τους «νοικοκυραίους» και γνωστοί καιροσκόποι «μουσαφίρηδες». 

«Μουσαφίρηδες» που στο πρόσφατο παρελθόν μάλιστα καθύβριζαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και «άφριζαν» από οργή όταν άκουγαν τον όρο Εθνάρχης γι’ αυτόν. Και εκεί να δει κανείς τη δυσαρέσκεια για την παρουσία τους, όπως την παρατηρούσε καθένας χαραγμένη στα πρόσωπα των πραγματικών Καραμανλικών.

Όμως οι πραγματικοί Καραμανλικοί δεν είναι μικρόψυχοι, είναι «κιμπάρηδες» και ξεπερνούν γρήγορα αυτά τα αισθήματα, με τη γνωστή φράση που βλέπαμε στους παλιούς καθρέφτες των πατρικών μας σπιτιών: «Και αυτό θα περάσει»…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here