Οι παρακολουθήσεις των Tηλεφωνικών Yποκλοπών στην Ελλάδα θυμίζουν την εποχή του Νίξον!

0
258

Το Σκάνδαλο των  υποκλοπών απειλεί να τερματίσει τη διακυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και να δώσει ξανά την εξουσία σε ένα αναζωογονημένο Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς…

Follow Denis MacShane's (@DenisMacShane) latest Tweets / Twitter

Άρθρο του Denis Macshane, πρώην Υπουργός Ευρώπης της Βρετανίας, δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία Bρετανική έκδοση «The New European» με τίτλο «Οι απόηχοι του Νίξον στην Ελλάδα» ή  «The echoes of Nixon in Greece»…όπου επιχειρείται μια πολιτική αναδρομή της χώρας μας για να καταλήξει στην υπόθεση των υποκλοπών.

Γράφει σχετικά:

«Στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μπορεί να συμμαχήσει με την ευρύτερη αριστερά. Πολλοί από τους κεντρώους ψηφοφόρους που επέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία το 2019 μπορεί να στραφούν προς μια νέα πιο μετριοπαθή αριστερά…Έτσι ο Ανδρουλάκης μπορεί να αποτελεί απειλή για τον Μητσοτάκη»…αναφέρει ο Macshane.

Η Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου ζήτησε πλήρη έρευνα, το ίδιο και ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργός.

Επίσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει εξαγγείλει έρευνα. Η Ολλανδή ευρωβουλευτής Sophie in ’t Veld ζήτησε από την Europol να διερευνήσει πιθανή παρανομία από το Ελληνικό κράτος.

Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για την κεντροδεξιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Η απαξίωση ενός επιτυχημένου κυβερνητικού κόμματος και η πτώση ενός ελκυστικού, ικανού κεντροδεξιού Πρωθυπουργού θα ήταν τεράστια απώλεια.

«Η Ελληνική πολιτική κρίση αντανακλά ένα ευρύτερο έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ των σύγχρονων Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων. Είναι ανησυχητικό να σκεφτεί κανείς ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πραγματική εμπιστοσύνη ούτε στο Kυβερνών κόμμα ούτε σε οποιαδήποτε πιθανή εναλλακτική. Και πλησιάζει και μια ‘Οικονομική Καταιγίδα’»…καταλήγει ο αρθρογράφος.

ΠΗΓΗ: The New EuropeanThe echoes of Nixon in Greece.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here