Οι πραγματικοί αριθμοί της Κυβερνητικής κατάρρευσης οι νέοι 17-34 ετών τη στέλνουν «στα τάρταρα».

0
319

Η κυβέρνηση όχι απλώς δεν συγκεντρώνει τα ποσοστά του 36-38% που δημοσιεύουν χωρίς αιδώ τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ (θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει κάποια θεσμική παρέμβαση για τις Fake Δημοσκοπήσεις), αλλά όλα τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν ότι έχει υποχωρήσει σε ποσοστά περί το 25%! Ποσοστό που συνάδει με τα αποτελέσματα της εικόνας του Μαρτίου που κυμαινόταν περί το 28%.

Συγκεκριμένα έρευνα της Εταιρείας Aboutpeople (για το News247 της 24Media) αμέσως μετά το «δώρο» της προπληρωμένης κάρτας αξίας 150 ευρώ ως κίνητρο στους νέους 18-25 ετών, προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο, δείχνει κατάρρευση στις ηλικίες 17-34 και αποδοχή της τάξης περί το 25% σε όλες τις μεγαλύτερες ηλικίες!

Συγκεκριμένα μόλις το 6,6% των νέων 17-34 κρίνει «θετικά» την πορεία της κυβέρνηση, ενώ το 16,3% την κρίνει «μάλλον θετικά».

Είναι και ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει συνολικά την παράταξη της ΝΔ: Η απώλεια των νέων ψηφοφόρων θα στοιχίσει και μελλοντικά, όταν ο Κ. Μητσοτάκης θα αποτελεί μακρινό παρελθόν για το κόμμα, αλλά η πολιτική του θα στοιχειώνει τους διαδόχους του που δεν θα μπορούν να ξανακερδίσουν τους νέους.

«Μάλλον αρνητικά» κρίνει την κυβερνητική πορεία το 15,9% των νέων. Και το 57,7%, δηλαδή σχεδόν έξι στους δέκα νέους 17-34 ετών κρίνει «απόλυτα αρνητικά» την πορεία της κυβέρνησης.

Το δε ποσοστό των νέων που κρίνουν την κυβέρνηση μάλλον αρνητικά και αρνητικά, ανέρχεται συνολικά στο 73,6%.

Αλλά και στις ηλικίες 35-54 ετών κρίνουν «απόλυτα θετικά» την κυβέρνηση είναι 17,1% και «απόλυτα αρνητικά» 37,2%!

Ενώ στους 55 και άνω, οι «απόλυτα θετικές» γνώμες φτάνουν το 28,6% που υποτίθεται ότι είναι το «δυνατό» χαρτί της και οι «απόλυτα αρνητικές» το 33,1%.

Σημειωτέον ότι στους τομείς πολιτικής που αφορούν ιδίως τους νέους η κυβέρνηση σημειώνει τις χειρότερες επιδόσεις της και παρουσιάζει τη μεγαλύτερη επιδείνωση όσον αφορά στην εικόνα της: Στην παιδεία, στην ασφάλεια και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και στα εργασιακά η κατάρρευση της κυβέρνησης είναι πρωτοφανής.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της κυβέρνησης που στην κάλπη μεταφράζεται περί το 25%.

«Και αυτό ακόμα ίσως είναι αισιόδοξο για την κυβέρνηση. Έχει περάσει το σημείο καμπής, πλέον. Όποτε και αν κάνει εκλογές θα ηττηθεί, ακόμα και αν είναι πρώτο κόμμα»…σημείωνε έγκυρος πολιτικός αναλυτής…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here