Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας;

0
206

-Είδηση 1η: Ο Παντελής Καραλευθέρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. στις πρόσφατες ευρωεκλογές, συνδικαλιστής της ΔΕΗ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τη «μικρή» ΔΕΗ με τίμημα 1,5 δις ευρώ, ενώ τα κοιτάσματά της θα αποφέρουν σε μια 30ετία κέρδη 120 δις ευρώ.

-Είδηση 2η: Ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το κόμμα του λέγοντας: «H εμμονή με την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, έχει ως στόχο να συγκεντρωθεί όλο το εμπόριο σε 4-5 ή το πολύ 10 μεγάλες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο κλείσιμο οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

-Διαπίστωση 1η: Και οι δύο ειδήσεις πέρασαν «στα ψιλά των καθεστωτικών» ΜΜΕ. Και οι δύο ειδήσεις δείχνουν μια κυβέρνηση η οποία διεκπεραιώνει τις εκκρεμούσες υποθέσεις σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας. Και οι δυο ειδήσεις «ντύθηκαν» ως «μνημονιακές υποχρεώσεις» και «αναγκαίοι εκσυγχρονισμοί»…

Αν έλεγε κάτι ανάλογο σε βάρος της οικονομικής πολιτικής κόμματος της αντιπολίτευσης (και ειδικά της αξιωματικής) οποιοδήποτε μικροστέλεχος στο Κάτω Παρτάλι, θα γινόταν επικοινωνιακός χαμός.

Θα αναλάμβανε η έχουσα τη μοναδική αλήθεια Σοφία Βούλτεψη να βγει σε όλα τα τηλεπαράθυρα για να κανοναρχεί κατά των «ένοπλων υπονομευτών της οικονομίας και δημοκρατίας». Θα ζητούσε δικαστική έρευνα και άλλα ανάλογα που τα έχουμε ζήσει στο πρόσφατο παρελθόν (θυμηθείτε τα περιβόητα «Ζάππεια» του Αντώνη Σαμαρά).

-Διαπίστωση 2η: Η κυβέρνηση δείχνει να αδιαφορεί που στρέφονται εναντίον της παραδοσιακοί πολιτικοί «πελάτες» της. Στην υπόθεση της ΔΕΗ, αθροίστηκαν εναντίον της συντηρητικοί ψηφοφόροι, μητροπολίτες, ΠΑΣΟΚογενείς ή ΠΑΣΟΚοπαραμένοντες τοπικοί παράγοντες και απλός κόσμος.

Στην υπόθεση της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές απέναντι της βρήκε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι αποτελούν τον κορμό της κεντροδεξιάς και κεντροδεξιάς, τους «φιλήσυχους πολίτες», αυτούς που απλά «κοιτούν τη δουλειά τους». Όλους αυτούς που νοιώθουν ότι «τους πούλησε» υπέρ των «εκπτωτικών χωριών και των MALL»…

Όλοι αυτοί είναι (πρώην;) δικοί τους ψηφοφόροι. Είναι ο κοινωνικός κορμός που ψήφιζε πάντα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι δυνατό να τους προκαλεί και να τους στρέφει σε «άλλες» πολιτικές κατευθύνσεις λίγες εβδομάδες μετά το ηχηρό μήνυμα των ευρωεκλογών;

Η απάντηση είναι απλή: Έχουν καταλάβει ότι «ο ιστορικός τους ρόλος ολοκληρώθηκε» και προετοιμάζονται να αποχωρήσουν κλείνοντας τις «καυτές» εκκρεμότητες… Προετοιμάζονται να αποχωρήσουν στερώντας από τα κόμματα τους τη δυνατότητα να σταθούν αξιοπρεπώς.

Την επόμενη των εκλογών θα ζήσουμε «μεγάλες ημέρες». Οι σοβαρότεροι πολιτικοί αναλυτές προβλέπουν ανατροπές σε περισσότερα από ένα πολιτικά κόμματα.

Προβλέπουν μια σειρά πολιτικών (ανδρών και γυναικών) να περάσουν εκτός Βουλής ή και εκτός πολιτικής, ταπεινωμένοι και απαξιωμένοι. Προβλέπουν να υπάρξουν νέα πρόσωπα και νέες συλλογικότητες οι οποίοι θα σπεύσουν να καλύψουν το πολιτικό κενό.

Όμως εμάς τι μας νοιάζει το δικό τους μέλλον αν έχουν υπονομεύσει το δικό μας;;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here