Οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο και ο Μητσοτάκης ασχολείται με το ποδόσφαιρο!…

0
543

Αντί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να είναι οι εξελίξεις στο Αιγαίο ο πρωθυπουργός ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Άλλωστε είχε πει πρόσφατα ότι δεν ανησυχεί για θερμό επεισόδιο!…

Υ.Γ. Αντίδραση στην πειρατική εισβολή στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση συνεχώς διαλαλεί, πως με τις συμμαχίες της και τα διαβήματά της στην ΕΕ και σε διάφορες χώρες έχει θωρακίσει την ΑΟΖ της Κ.Δ. Και συνεχώς βλέπουμε την Τουρκία να εισβάλλει σε διάφορες περιοχές της θάλασσας, αλλά κανένας Διεθνής Οργανισμός δεν την καταδικάζει. Διάφορες χώρες εξαντλούν την αντίδρασή τους σε χλιαρές ανακοινώσεις με εποικοδομητική για την Τουρκία ασάφεια.

-Η μόνη που πρέπει να αντιδράσει είναι η Κ.Δ. Φυσικά η Κ.Δ. δεν έχει την πολυτέλεια ή έστω την απλή δυνατότητα να αντιδράσει με τη βία ή με πολεμική ενέργεια.

Είναι κατανοητό ότι μια πολεμική αντίδραση θα είναι καταστροφική για την Κ.Δ. και θα φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Για τούτο και κανένας σώφρων δεν εισηγείται, ούτε διανοείται τέτοια αντίδραση.

Φανταστείτε ένα γεωτρύπανο στην ξηρά, συνοδευόμενο από δυο-τρία άρματα μάχης να έμπαινε βαθιά μέσα στις ελεύθερες περιοχές, για παράδειγμα στην περιοχή Αθηένου ή των Τρούλλων.

Τι θα έκαμνε η Κ.Δ.; Θα αντιδρούσε με επίθεση της Ε.Φ.; Ίσως αυτό θα επεδίωκε και η Τουρκία για να επεκτείνει τα όρια της κατοχής με πολεμικό επεισόδιο.

-Φυσικά η Κ.Δ. θα ξεκινούσε έναν διπλωματικό αγώνα, όπως κάνει τώρα και ίσως με μια προσφυγή στο Σ.Α., παρόλο που όλοι ξέρουμε ότι στο Σ.Α. βασιλεύει ο ποντιοπιλατισμός.

Το Σ.Α. πολύ πιθανόν να εξέδιδε ψήφισμα, θα συνέστηνε αυτοσυγκράτηση και θα εισηγείτο ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος. Άραγε όμως η Κυβέρνηση θα συνέχιζε να κάνει τον τροχονόμο στα οδοφράγματα; Δεν  θέλουμε να φανταστούμε κάτι τέτοιο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here