Οι 7.000 του Έβρου και των νησιών, ο «τρελός» Ερντογάν και το «Ξανθό Γένος» της σωτηρίας.

0
238

Κάποιοι κατηγορούν τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ως τρελό, αλλά μόνο αυτό δεν είναι ο Σουλτάνος. Αποδεικνύεται πως είναι πιο έξυπνος από αυτούς που τον κατηγορούν…..

Από την άλλη προαναγγέλλεται η ενίσχυση του Έβρου και των νησιών με 7.000 – ολόκληρους – στρατιωτικούς.

Από αυτούς 3.500 θα πάνε στον Έβρο και οι λοιποί στα νησιά στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ. Λύσαμε το πρόβλημα με την Τουρκία; Πόσοι άνδρες από τους 3.500 αντιστοιχεί σε κάθε νησί;

Και αλήθεια που τους βρήκαμε τους 7.000 άνδρες ξαφνικά; Και αφού τους είχαμε τόσο καιρό γιατί τους πάμε τώρα στον Έβρο και τα νησιά;

Την ίδια ώρα τα πράγματα «σφίγγουν» με τους απέναντι και σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και το «Ξανθό Γένος» των προφητειών που θα μας έσωζε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ταγίπ Ερντογάν είναι μαζί. Κανείς δεν ξέρει για πόσο, αλλά για την ώρα είναι και αυτό είναι δεδομένο. 

Παρά τα όσα επιμένουν να λένε, με το αζημίωτο, συνήθως ορισμένοι γραφικοί που μεσουρανούν ακόμα στους τηλεοπτικούς δέκτες, η Ρωσία και η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ μαζί, ούτε μπορούν να είναι μαζί, διότι, πάρα πολύ απλά έχουν αντίθετα συμφέροντα, ειδικά τώρα, ειδικά στον τομέα της ενέργειας.

Η Ρωσία χρειάζεται την Τουρκία για να διεμβολίσει το ΝΑΤΟ, και η Τουρκία χρειάζεται τη Ρωσία για να παίξει το παιχνίδι της εντός του ΝΑΤΟ. Τώρα η αγάπη του του κ. Πούτιν για τη Ορθοδοξία, το Άγιο Όρος και τα λοιπά καλύτερα να μην συζητηθούν καν.

Το πόσο αγαπά την Ορθόδοξη Ελλάδα ο κ. Πούτιν φαίνεται από τον πυρηνικό σταθμό που φτιάχνει στην Τουρκία σε ελάχιστη απόσταση από τις κυπριακές ακτές. 

Τι και αν ο πρέσβης της Μόσχας στη Λευκωσία καθησυχάζει; Τι και αν λέει πως δεν τρέχει τίποτα που η Μόσχα δίνει S-400 στην Άγκυρα;

Αυτό που δεν λέει είναι ότι, βάσει των δηλώσεων του κ. Πούτιν, το Ακουγιού θα είναι έτοιμο το 2023 και πιθανότατα η Τουρκία, το 2025, να κατέχει πυρηνικό όπλο με συνεργασία ίσως του Πακιστάν. Αυτό που δεν λέει είναι ότι οι S-400 μπορούν να σκεπάσουν την Κύπρο και το Αιγαίο.

Βέβαια η Ρωσία δεν έχει άμεσα λόγο να ανησυχήσει και έναντι μιας τέτοιας εξέλιξης. Η Ελλάδα και η Κύπρος όμως;

Και από την άλλη η ελληνική ηγεσία καθυστερεί. Καθυστερεί δραματικά στο βασικό πρόγραμμα που έπρεπε να έχει ξεκινήσει ΧΘΕΣ, τον εκσυγχρονισμό των F-16.

Η ισχυρή αεροπορία είναι εκ των ουκ άνευ για την ελληνική πολεμική προσπάθεια έναντι της Τουρκίας και αποτελεί τη μόνη σοβαρή αποτρεπτική δύναμη της Ελλάδας, αυτή την στιγμή, λόγω της δυνατότητάς της να πλήττει σε βάθος.

Και αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο πρέπει να εξεταστεί. Η αποστολή αντί διμοιρίας λόχου στο Καστελόριζο ελάχιστα εξυπηρετεί. Το αποτέλεσμα έναντι σοβαρής τουρκικής ενέργειας θα είναι το ίδιο.

Αλλού πρέπει να εστιάσουμε και γιατί όχι να εξετάσουμε την περίπτωση προληπτικού πλήγματος. Όποιος αμύνεται πεθαίνει, έλεγαν οι Ρωμαίοι και μάλλον δεν είχαν και τόσο άδικο.

Τέλος πρέπει, επιτέλους, να σοβαρευτούμε και να προσεγγίσουμε τους μόνους φυσικούς μας συμμάχους στην περιοχή, την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Υ.Γ. Απάντηση στην απειλή από Τουρκία και Ιράν: Εδώ και τώρα στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here