Οκτώ εκατ. ευρώ ζητάει ο Αλεξάντερ Βίννικ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους 29 Ανώτατους Δικαστές, για την έκδοση του στη Γαλλία.

0
464

Το αστρονομικό ποσό των 8.350.000 ευρώ ζητάει, με προσφυγή του, στο Δικαστήριο Κακοδικιών,  ο Αλεξάντερ Βίννικ, γνωστός ως «Μίστερ Bitcoin».

H αγωγή του, εκδικάζεται αυτή την ώρα στο Δικαστήριο Κακοδικιών και στρέφεται κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, με την ιδιότητα της, τότε,  ως Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επίσης εναντίον του Πρώην Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανασίου Ράντου και 28 ακόμη μελών του Συμβουλίου Επικρατείας, για την απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, να εκδοθεί στη Γαλλία.

Σε ανακοίνωση τους, οι συνήγοροι του κ. Βίννικ, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνουν λόγο για:

«Σκανδαλώδη διαδικασία, με την οποία ο ενάγων Αλεξάντερ Βίννικ παραδόθηκε στη Γαλλία τον Ιανουάριο 2020, με προσωπική παρέμβαση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση του ονόματός της ως προτεινόμενης Προέδρου της Δημοκρατίας, και με σύμπραξη των υπολοίπων εναγομένων, σε χρόνο κατά τον οποίο η αρμόδια σύνθεση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δια της Προέδρου του Δ’ Τμήματος, είχε χορηγήσει στον ενάγοντα προσωρινή δικαστική προστασία και είχε διατάξει την αναστολή της έκδοσής του σε Γαλλία και ΗΠΑ».

Όπως αναφέρουν:

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά υπόθεση κατάχρησης εξουσίας, με ανάγλυφη την διαπλοκή εξουσιών και την βαριά παραβίαση των δικαστικών καθηκόντων εκείνων, που από το Σύνταγμα έχουν ορισθεί ως θεματοφύλακες ενός από τα πιο ιερά δικαιώματα του ανθρώπου, του δικαιώματος στη δικαστική προστασία….

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here