Ολική Ανατροπή στο σκάνδαλο Novartis.

0
413

Η ΜΕΓΑΛΗ ανατροπή στο σκάνδαλο NOVARTIS που προκάλεσε τόσο η ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά του αντιεισαγγελέα Αγγελή όσο και η αποκάλυψη ότι το FΒΙ έχει στα χέρια του μαύρο λογαριασμό Έλληνα πολιτικού τον οποίο δεν παρέλαβαν οι δικαστικές αρχές έχει βραχυκυκλώσει το Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή που έχει δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους στενούς συνεργάτες του είναι η απεμπλοκή της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας από τις παρενέργειες ενός νέου σκανδάλου το οποίο θα τινάξει στον αέρα την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κυβέρνηση έχει επενδύσει στρατηγικά στην παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και κινδυνεύει με πολιτικό διασυρμό αν αποκαλυφθούν οι λογαριασμοί κορυφαίου στελέχους της ΝΔ.

Μία τέτοια εξέλιξη δικαιώνει πανηγυρικά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκαλώντας παράπλευρες απώλειες στην κυβέρνηση, που θα βρεθεί απολογούμενη για το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ που διαθέτει μαύρους λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν το πρόσωπο στο οποίο ανήκουν οι λογαριασμοί, καθώς και τη διαδρομή που είχαν ακολουθήσει για να καταλήξει ένα ποσόν στην Αμερική.

Γι’ αυτό προετοιμάζονται για την πολιτική διαχείριση του προβλήματος, η οποία δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ενδεχόμενο διαγραφής από τη ΝΔ του εν λόγω στελέχους δεν τίθεται στην παρούσα φάση, γιατί θα προκαλούσε μείζον πολιτικό θέμα.

Η αντιπολίτευση αναγκαστικά σε μία τέτοια περίπτωση θα καταγγείλει τη σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για συγκάλυψη του πραγματικού σκανδάλου της NOVARTIS.

Πάντως ούτε από τη μεριά του πρώην υπουργού δεν υπάρχει διάθεση ανάληψης της ευθύνης.

Ο ίδιος διαρρέει ότι ο λογαριασμός αυτός δεν συνδέεται με τη NOVARTIS και ότι ένα μικρό ποσό κατέληξε σε συγγενικό του πρόσωπο στην Αμερική.

Βέβαια όταν το FBI είχε αξιολογήσει ως ύποπτο τον λογαριασμό φτάνοντας σε σημείο να τον παραδώσει σε εκπροσώπους της Ελληνικής Δικαιοσύνης οι οποίοι δεν τον παρέλαβαν γιατί ο εισαγγελέας Αγγελής έθεσε διαδικαστικό ζήτημα τότε, κανείς δεν πρόκειται να πιστέψει τον πρώην υπουργό, ούτε τη σημερινή κυβέρνηση που έκανε τα πάντα να καταχωνιάσει την έρευνα για το γιγαντιαίο σκάνδαλο και να παραπέμψει τον Παπαγγελόπουλο που τόλμησε να το διερευνήσει.

Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα θα συνεχίσει να βραχυκυκλώνει το Μαξίμου μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Μάλιστα κάποιοι συνεργάτες του πρωθυπουργού προτείνουν να ξεκαθαρίσει το θέμα μέσα στο καλοκαίρι, γιατί είναι χειρότερο να ξεσπάσει καταιγίδα αποκαλύψεων το Φθινόπωρο που η κυβέρνηση θα έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά.

Η ολική ανατροπή στην υπόθεση NOVARTIS εκθέτει ανεπανόρθωτα και το ΚΙΝΑΛ το οποίο ταυτίστηκε με τη Νέα Δημοκρατία ψηφίζοντας την παραπομπή Παπαγγελόπουλου.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η παραπομπή Παπαγγελόπουλου στην οποία είχε επενδύσει στρατηγικά η κυβέρνηση, κατέληξε σε παρωδία.

Πρόβλημα υπάρχει και με τη σύνθεση του Δικαστικού Συμβουλίου, με δεδομένο ότι μία σειρά Αρεοπαγίτες που συμμετείχαν έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Δεν αποκλείεται αυτό το βραχυκύκλωμα που προκαλεί στο Δικαστικό Συμβούλιο η συνταξιοδότηση πολλών μελών του να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή από την κυβέρνηση για να κλείσει οριστικά τον φαύλο κύκλο αυτής της παραπομπής, ειδικά τώρα που οι αποκαλύψεις προκαλούν μεγάλες ανατροπές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here