Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις-Αντίποινα της Ρωσίας και στην Ελλάδα μετά τις κυρώσεις.

0
301

Θολό το τοπίο για τι αποφασίστηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές-Αντίποινα από τη Μόσχα στον εναέριο χώρο.

Μετά από τρεις ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων, ολοκληρώθηκε η συζήτηση ανάμεσα στις αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας, στη Λευκορωσία.

Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για το αν υπήρξε κάποιου είδους συμφωνία.

Στην Ουκρανική αντιπροσωπεία η οποία έφτασε με ελικόπτερα συμμετείχαν ο υπουργός Αμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τοτσίτσκιι, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, οι βουλευτές Αρακάμια και Ουμέροφ και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής, Κόστιν.

Την Μόσχα εκπροσώπησαν ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Μεντίνισκι, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν, ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι και ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λευκορωσία Μπόρις Γκριζλόβ.

Αντίποινα από τη Μόσχα στις κυρώσεις

Η Μόσχα απαγόρευσε  σε αεροπορικές εταιρείες από 36 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και του Καναδά, να χρησιμοποιούν τον Ρωσικό εναέριο χώρο, μετά τις κυρώσεις που στόχευαν τον αεροπορικό της κλάδο.

Η Ρωσία έκλεισε τον εναέριο χώρο της και απαγόρευσε τις πτήσεις των χωρών της ΕΕ στα Ρωσικά αεροδρόμια, αλλά ακόμα και την διέλευσή τους πάνω από το ρωσικό έδαφος, ως αντίποινα στην απόφαση της ΕΕ.

Με ανακοίνωσή της η Ρωσική Αεροπορική Υπηρεσία Rosaviatsia αναφέρει:

«Σε απάντηση στην απαγόρευση Ευρωπαϊκών κρατών σε πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών που εκτελούνται από ρωσικούς αερομεταφορείς ή από εταιρίες που είναι καταγεγραμμένες στη Ρωσία, επιβλήθηκαν περιορισμοί σε πτήσεις από αερομεταφορείς από 36 κράτη».

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί μεγάλο «χτύπημα» στον Τουρισμό της Ελλάδας, καθώς πλέον οι Ρώσοι θα μπορούν να φτάνουν στην χώρα μας μόνο μέσω Τουρκίας και Σερβίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here