Ομιλία για τους Έλληνες αγωνιστές του 1821, στο Δημαρχείο Κηφισιάς.

0
564

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς διοργάνωσε μια βραδιά ιστορικής μνήμης όπου χτύπησε η καρδιά των ενδόξων Ελλήνων αγωνιστών του 1821. Σχετική ομιλία πραγματοποίησε η φιλόλογος κ. Λίλα Οδ. Παπαδημητρίου.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 και ώρα: 19:00 στην Αίθουσα Πολιτιστικού «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης).

Η κ. Λίλα Παπαδημητρίου σκιαγράφησε ήρωες του ’21 που ουδέποτε διεκδίκησαν εύσημα από την πατρίδα.

Διέθεσαν τα πάντα, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή για την απελευθέρωση της πατρίδος. Πέθαναν οι περισσότεροι λησμονημένοι και πάμπτωχοι, σε αντίθεση με τους σημερινούς πολιτικούς….

Κάποιες λεπτομέρειες, που αγνοούσαν οι περισσότεροι, εντυπωσίασαν, θύμωσαν και προβλημάτισαν!!

Η είσοδος ήταν ελεύθερη…….και η κρίση σας ακόμα πιο ελεύθερη!!

Υ.Γ. Η αίθουσα ήταν σχεδόν γεμάτη από περίπου 50% δημότες Κηφισιάς και 50% από άλλες περιοχές της Αττικής…….

Αξιοσημείωτη ήταν η σχετικά ανύπαρκτη παρουσία μελών των Δημοτικών παρατάξεων του Νίκου Χιωτάκη «Σίγουρα Βήματα» και του Γιώργου Θωμάκου «Δύναμη Ελπίδας»!

Παρευρέθηκαν στην εκδήλωση εκτός του Δημάρχου κ. Γιώργου Θωμάκου, ο Πρόεδρος κ. Αχ. Κουρέπης και ο Αντιπρόεδρος κ. Νικήτας Κόκκαλης του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο κ. Σταύρος Ζαπάντης τέως Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο πρώην Πρύτανης Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης και άλλοι πέντε αιρετοί.

Υ.Γ.1.  Επίσης μας πληροφόρησε η κ. Παπαδημητρίου ότι παραβρέθηκαν ο κ. Πάρις Θεοφανίδης απόγονος του Κολοκοτρώνη, η κ. Όγλα Δεμερτζή απόγονος της Μπουμπουλίνας, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικράτειας Αθ. Ράντος και ο πρέσβης ε.τ. Γεώργιος Γεωργίου.

Την ευχαριστούμε για την πληροφορία.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here