Ομιλίες των κ.κ. Μητσοτάκη στο 13ο συνέδριο της ΝΔ και Τσίπρα στην συνεδρίαση «Ξεκινάμε για την Αριστερά της Εποχής μας».

0
386

Η ομιλία K. Μητσοτάκη στο 13ο συνέδριο της ΝΔ.

Το ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και της κυβερνητικής πολιτικής με εκτενείς αναφορές στη σύζευξη πολιτικού φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και στα εθνικά θέματα, έθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του ανοίγοντας το 13ο συνέδριο της ΝΔ.

Μία ιδεολογική κυρίως ομιλία, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας ταυτόχρονα το στίγμα της σύζευξης φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ αναφέρθηκε και σε θέματα της επικαιρότητας, όπως η τουρκική προκλητικότητα και το προσφυγικό.

Έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «το μέλλον αρχίζει τώρα» και στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιείται από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo» στην Αθήνα.

Παρακολουθήστε ζωντανά  την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο 13ο συνέδριο της ΝΔ.

Οι στόχοι της ΚΕ Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ: Ομιλία Τσίπρα με επίθεση στη ΝΔ.

Με κεντρικό σύνθημα της συνεδρίασης «Ξεκινάμε για την Αριστερά της Εποχής μας» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τις διαδικασίες της νεοσυσταθείσας Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Είμαστε εδώ, όλες και όλοι μαζί, προερχόμενοι από διαφορετικές πολιτικές καταγωγές, αλλά βαθιά πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα, η πατρίδα μας μπορεί να προχωρήσει μπροστά μόνο με ένα σχέδιο προοδευτικών αλλαγών που θα στηρίζεται στη κοινωνική δικαιοσύνη και στην εμβάθυνση της δημοκρατίας», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όχι για να υπηρετήσουμε φιλοδοξίες αλλά γιατί γνωρίζουμε ότι τούτος ο τόπος έχει ταλαιπωρηθεί από τις δυνάμεις της συντήρησης και της διαπλοκής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι στόχος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η «ανασύνταξη, η ανασυγκρότηση και ο μετασχηματισμός της πολιτικής συμμαχίας σε ένα σύγχρονο ανοιχτό, δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα της αριστεράς, της κυβερνώσας αριστεράς».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δε χρειάστηκε πολύ χρόνο για να μας δείξει το αληθινό της πρόσωπο. Η σκληρή πραγματικότητα της πράξης και της πολιτικής της, θα έλεγα ότι σκίζει με μεγάλη ταχύτητα, το πέπλο των υποσχέσεων, των προσδοκιών και το πέπλο ακόμα της επικοινωνίας της», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται αντικοινωνική, επικίνδυνη, προσκολλημένη σε συνταγές παλαιότερων δεκαετιών για την κατάληψη του κράτους, κυνική στην προσπάθεια να παρουσιάζει το μαύρο άσπρο για την ίδια, και το άσπρο μαύρο για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παρακολουθήστε ζωντανά  την ομιλία του Τσίπρα.

Τα συμπεράσματα ΔΙΚΑ ΣΑΣ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here