Ομολογία Σταϊκούρα: «Βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στη νέα οικονομική κρίση» λόγω πολιτικής Κ. Μητσοτάκη!

0
260

Δήλωση-Σοκ από τον υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα…

Μια σοκαριστική δήλωση για το μέλλον της Ελλάδας έκανε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εκθέτοντας με αυτό τον τρόπο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (και μερικά ακόμη Κυβερνητικά στελέχη) που υποστηρίζουν ότι η Κυβέρνηση διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο όλες τις κρίσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χ. Σταϊκούρας μιλώντας σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει στην Ευρωπαϊκή Οικονομία ο πόλεμος στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι καμία χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, δε θα βγει αλώβητη από την οικονομική κρίση.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Οι αρνητικές επιπτώσεις έχουν εξαπλωθεί σε όλες τις αλυσίδες εφοδιασμού και το καταναλωτικό συναίσθημα. Βυθιζόμαστε, όλο και περισσότερο, στην κινούμενη άμμο της νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώνεται δραματικά. Οι ρυθμοί ανάπτυξης μειώνονται. Ο πληθωρισμός αυξάνεται γρήγορα. Καμία χώρα δεν θα βγει αλώβητη από αυτή την κατάσταση και φυσικά περιλαμβάνει και την Ελλάδα».

Τέλος, τόνισε ότι οι ενέργειες που λαμβάνουν τα κράτη σε Εθνικό Επίπεδο δεν αρκούν για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών αλλά χρειάζονται συλλογικές απαντήσεις.

Φυσικά ο λόγος που «βυθιζόμαστε» στη νέα Παγκόσμια Οικονομική Κρίση δεν είναι άλλος από την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει υιοθετήσει πλήρως την γραμμή των ΕΕ-ΗΠΑ για το θέμα της Ουκρανίας, καθώς έχει υπερψηφίσει τις κυρώσεις στη Ρωσία και έχει μετατρέψει ένα άλλοτε φιλικό κράτος σε εχθρικό.

Αλλά και η πολιτική που έχει ακολουθήσει σε μια σειρά από θέματα, όπως με τον κορωνοϊό, εκεί που έκλεισε την οικονομία με άχρηστα lockdown, ενώ μέχρι και σήμερα έχει απαγορεύσει την είσοδο στους ανεμβολίαστους σε αρκετούς χώρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here