Οργανωμένο Σχέδιο για να καεί η Ελλάδα.

0
360

Δικαιώνεται πλήρως το Πενταπόσταγμα, καθώς γράφουμε εδώ και μέρες ότι πίσω από τις φωτιές δεν είναι η…«κλιματική αλλαγή», αλλά συμφέροντα ξένων δυνάμεων, αλλά  και εγχώριων συμφερόντων!

Σύλληψη αλλοδαπού

Στη σύλληψη ενός Αφγανού, γεννηθέντα το 1983 (σύμφωνα με τα στοιχεία της ταυτότητάς του), που κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού στο Άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη, προχώρησαν το απόγευμα του Σαββάτου άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στην ενημέρωσή της, η αστυνομία αναφέρει:

«Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 07-08-20201, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών (Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής), αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν εντός του άλσους Φινοπούλου στην Αθήνα, έκριναν ύποπτο τον ανωτέρω που έφερε σακίδιο πλάτης επιμελώς κρυμμένο.

Άμεσα προσέγγισαν το άτομο και προέβησαν σε έλεγχο αυτού. Διαπίστωσαν ότι κρατούσε αναπτήρα και άδειο πακέτο τσιγάρα με εμφανή ίχνη καύσης, ενώ σε παρακείμενη ρίζα δέντρου βρίσκονταν κομμάτια από χαρτοπετσέτες.

Σε επακόλουθο έλεγχο στο σακίδιο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια φιτίλια από χαρτί και ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτου, όλα με εμφανή ίχνη καύσης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Η σύλληψη της «Αφγανής»  

Μία μικρή φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Πεδίον του Άρεως, αποκάλυψε  τη δράση μιας αλλοδαπής που προκάλεσε εμπρησμό με εύφλεκτο υγρό. Μία διμοιρία των ΜΑΤ που ήταν  σε κοντινή απόσταση μετέβη στο σημείο μετά από αναφορές πολίτων και της πέρασαν χειροπέδες.

Η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο από έξι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο με δυο οχήματα.

Η διμοιρία ακινητοποίησε τη γυναίκα και στην κατοχή της βρήκαν εύφλεκτα υλικά (ένα μπουκάλι με βενζίνη και σπίρτα), ενώ είχε επίσης στην κατοχή της μια ταυτότητα Αφγανιστάν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ταυτότητα είναι πλαστή και είναι Τουρκάλα η οποία πήγε να «λαμπαδιάσει» την Αθήνα;…Το «έπαιζε» Αφγανή!

Σύλληψη 47χρονου για εμπρησμούς στην Πετρούπολη

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από την ανάκριση προέκυψε ότι ο εν λόγω άνδρας προέβη σε εμπρησμούς εντός του άλσους της περιοχής, ενώ εμπλέκεται και στην καύση τεσσάρων κάδων απορριμμάτων.

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες 7ης Αυγούστου 2021, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας (Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής), ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμούς στην περιοχή της Πετρούπολης.

Φωτιά και γκαζάκια στο παρακείμενο δάσος επί της οδού Ανοίξεως

Την Πέμπτη 05/10 τα ξημερώματα, οι κάτοικοι επί της οδού Ανοίξεως  βίωσαν μια δύσκολη νύχτα, όταν ξαφνικά  ξέσπασε πυρκαγιά. Η φωτιά, στις 2:00 τα ξημερώματα κατευθυνόταν παράλληλα με τις παρυφές των σπιτιών επί της οδού Ανοίξεως στο ύψος περίπου του αριθμού 14 και άνω.

Κάτοικοι και πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά  και παρότι οι φλόγες πέρασαν πολύ κοντά από τα σπίτια τους,  τελικά κατάφεραν να τα περισώσουν.

Σε επακόλουθο έλεγχο του παρακείμενου Δάσους στην εν λόγω περιοχή βρέθηκαν αρκετά γκαζάκια. Οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν αμέσως  την Αστυνομία.

«Καταιγισμός» συλλήψεων 

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας μίλησε για το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν νέες εμπρηστικές ενέργειες.

Σημείωσε πως έγιναν 19 προσαγωγές συνολικά από χτες ατόμων που κριθήκαν ύποπτα για τέτοιου είδους δράσεις.

Υ.Γ. Εισαγγελική παρέμβαση καθώς υπάρχουν υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Με βαρυσήμαντη παρέμβαση του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιωτας, έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και τον Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής να διεξαχθεί έρευνα σχετικά με την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού σχετικά με τις φωτιές που τις τελευταίες ημέρες έχουν κατακάψει χιλιάδες εκτάσεις δάσους και έχουν καταστρέψει τους κόπους μιας ζωής χιλιάδων συμπολιτών μας.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνει λόγο για «υπερβολικά μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, ασυνήθους έντασης και έκτασης, που εκδηλώθηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες», των οποίων «ο «συγχρονισμός» στην εκδήλωσή τους, δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι μόνο για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς».

Ο κ. Πλιώτας με την παραγγελία του ζητάει δικαστικές και αστυνομικές αρχές να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία  για «ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου και κεντρικού σχεδιασμού για ενιαία δράση εμπρηστών-μελών εγκληματικής οργάνωσης».

Για την πρόοδο των ερευνών ο κ. Πλιώτας ζητάει να ενημερώνεται ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here