Οργισμένη ανάρτηση της Σεμίνας Διγενή για Μυκήνες: «Ντροπή και Aίσχος».

0
458

Μια οργισμένη ανάρτηση έκανε στο facebook η Σεμίνα Διγενή σχετικά με τις Μυκήνες, σχολιάζοντας πως «η πρωτοφανής καταστροφή  στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, σε αυτό το μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, έδειξε για μια φορά ακόμη, την εγκληματική Κυβερνητική αδιαφορία και ανευθυνότητα».

Αναλυτικά η ανάρτηση της

«Πόση ντροπή και αίσχος!!!

Η πρωτοφανής καταστροφή  στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, σ΄ αυτό το μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, έδειξε για μια φορά ακόμη, την εγκληματική κυβερνητική αδιαφορία και ανευθυνότητα.

Χαρακτηριστικά, που όσο κι αν προσπαθούν, δεν σβήνονται με την ισχυρή  επικοινωνιακή γομολάστιχα, που χρησιμοποιούν παντού.

Όσο κι αν παλεύουν να υποβαθμίσουν το μέγεθος των καταστροφών, από τα ΜΜΕ, τα φλύαρα τσιράκια των κυβερνητικών, είναι πασιφανές πως ο αρχαιολογικός χώρος των  Μυκηνών, δεν ήταν ενταγμένος σε κάποιο σχέδιο πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιά!

Κανείς δεν είχε ασχοληθεί μ αυτό, γιατί οι φιέστες της κ. Υπουργού και της παρέας της, έχουν προτεραιότητα και  απαιτούν πολλές εργατοώρες.

Ο χώρος αυτός, με την τεράστια Φυσική, Ιστορική και Πολιτιστική Αξία, η ιστορία μας και ανεκτίμητη περιουσία μας, ήταν απροστάτευτος, με ευθύνη της Κυβέρνησης και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί ούτε για την αντιπυρική προστασία και πρόληψη, ούτε για την στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μα…τις Μυκήνες;

Υ.Γ.  Θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι, για τις άλλα αντί άλλων, καθησυχαστικές δηλώσεις της ανεκδιήγητης Υπουργού, για το…μικρό μέγεθος της ζημιάς και το…πούσι που καιγόταν.

Να ντρέπονται και αυτοί οι ανεγκέφαλοι που τις έγραψαν και αυτοί οι επιδοτούμενοι, που τις μεταδίδουν ασχολίαστες.

Πόση ντροπή και αίσχος!!! Η πρωτοφανής καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, σ αυτό το μνημείο παγκόσμιας…

Gepostet von Digeni C Semina am Montag, 31. August 2020

Υ.Γ.1. Δήλωση του τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρολιάκου, για την ολιγωρία του ΥΠΠΟΑ.

Σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν σήμερα στην δημοσιότητα, το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε την εφαρμογή μέτρων πυρασφάλειας, ΜΕΤΑ τη φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Και μάλιστα μόνο στην περιοχή της Αργολίδας. Και μάλιστα πολύ αργότερα από το σχετικό αίτημα της οικείας Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Το Υπουργείο δεν κατάφερε να διασώσει την υπόληψή του, παρ’ όλο που έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που έκρυβαν το μέγεθος της καταστροφής. Η αλήθεια λάμπει και συνεχώς έρχονται νέες αποδείξεις στο φως.

Για να μην χάσουμε λοιπόν εντελώς το μπούσουλα με τα fake news, θα ζητήσουμε άμεσα την κατάθεση των σχετικών Εγγράφων στην Βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here