Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου στα πόδια!

0
236

Ένα αποτρόπαιο, βίαιο βίντεο που αναρτήθηκε στα Social Media φαίνεται να δυναμιτίζει το νέο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας, στην Κωνσταντινούπολη.

Το ερασιτεχνικό βίντεο φέρεται να δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να πυροβολούν στα πόδια Ρώσους στρατιώτες αιχμαλώτους πολέμου. Φαίνεται να έχει τραβηχτεί στο Χάρκοβο ή το Λουγκάνσκ σε άγνωστη ημερομηνία.

Το βίντεο έχει προκαλέσει οργή στο Κρεμλίνο και αμηχανία στο Κίεβο.

Αξιωματούχοι της Ουκρανίας διαμηνύουν ότι έχουν ήδη δώσει εντολή να ερευνηθεί η γνησιότητα του βίντεο, τονίζοντας σε κάθε τόνο και προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες της χώρας συνθέτουν έναν Ευρωπαϊκό στρατό που ουδέποτε θα βασάνιζε αιχμαλώτους πολέμου.

Αφήνουν ωστόσο έμμεσα ανοιχτό το ενδεχόμενο το βίντεο να είναι γνήσιο, λέγοντας πως αν αποδειχθεί αληθινό θα πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μόσχας. Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε τερατώδεις τις σκηνές και ζητά την άμεση τιμωρία όσων έλαβαν μέρος στα βασανιστήρια.

Η εισαγγελία της Μόσχας διέταξε τη διενέργεια έρευνας για το περιστατικό για να διαπιστωθεί αν παραβιάστηκε η Συνθήκη της Γενεύης για τους αιχμαλώτους πολέμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here