Ο άγνωστός μας Πούτιν, δυναμικός και…καρδιοκατακτητής!

0
674

Ο σημαντικότερος και πιο δυναμικός  ηγέτης στην σύγχρονη ιστορία, που εκσυγχρόνισε μεν την Ρωσία, αλλά που η Ρωσία εξακολουθεί να είναι το κράτος ενός «τσάρου».

Ένας  δυνατός «παίκτης»  γεννιέται

Ο Βλαντιμίρ  Βλαντιμίροβιτς  Πούτιν γεννήθηκε  στις 7 Οκτωβρίου του 1952 στο Λένινγκραντ, τη σημερινή  Αγία Πετρούπολη. Η μητέρα του ήταν εργάτρια, και ο πατέρας του  κληρωτός στο Σοβιετικό Ναυτικό και τα δυο μεγαλύτερα αδέλφια του πέθαναν. Ο παππούς του διετέλεσε  σεφ  στον Λένιν και στον Στάλιν.

Ο Βλαντιμίρ τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ το 1975 και απέκτησε διδακτορικό στα Οικονομικά, έγινε βοηθός Κοσμήτορα, ενώ το διάστημα 1985-1990 εργάστηκε στην Ανατολική Γερμανία ως μυστικός πράκτορας της Επιτροπής της Κρατικής Ασφάλειας, που ήταν και τ΄ όνειρό του. Από το 1991 μεθοδικά κατέστρωνε την ανοδική λαμπρή πορεία του που τον έφερε στο ύπατο αξίωμα έως και σήμερα.

Μελετημένα κι επιτυχημένα τα στρατηγικά του βήματα, δημοφιλές το προφίλ του  ως λάτρης ακραίων σπορ και  με μαύρη ζώνη στο τζούντο (κέρδισε το πρωτάθλημα στο Λένινγκραντ, το 1976), θρήσκος, και…πανέξυπνος. Ακόμη και κασκαντέρ σε πατριωτικές ταινίες στα νιάτα του!

Το κύκλωμα του τζούντο

Ο πιτσιρικάς  Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς περνούσε τη μέρα του στην πίσω αυλή του δημόσιου διαμερίσματος που είχαν οι γονείς του, στο Λένινγκραντ. Το τζούντο ήταν ένας τρόπος για να ξεφύγει από την γκρίζα καθημερινότητα και από τους πειρασμούς της μικρό-εγκληματικότητας, επίσης  επέτρεπε  σε κάποιον κοντό και αδύνατο, σαν εκείνο, να μην φοβάται τους μεγαλόσωμους.

Οι σχέσεις που έχτισε εκείνη την περίοδο διατηρήθηκαν γερά έως σήμερα.  Αυτή η «συμμορία»  είναι μαζί με την KGB τα δύο κλειδιά του συστήματος Πούτιν. Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει την περιουσία του, κι ούτε πρόκειται με τα αυστηρά μέτρα του Κρεμλίνου. Άλλοι λένε 7 δις δολάρια κι άλλοι 80 δις.

Η Αλίνα και το διαζύγιο

Παντρεμένος με την Λουντμίλα Σκρέμπνεβα,  τέως αεροσυνοδό,  κι έχοντας αποκτήσει δυο κόρες, τη χώρισε  μετά από 30 χρόνια, το 2013.

Η πέτρα του σκανδάλου λένε πως ήταν η Αλίνα Καμπάεβα, το κορίτσι-λάστιχο που κέρδισε την πρώτη θέση στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και με την οποία διατηρούσε σχέση από το 2008.

Η Λουντμίλα όμως μετά από τρία χρόνια έβαλε βέρα στο δεξί με  έναν εντυπωσιακό Ρώσο 21 χρόνια μικρότερό της. Η Αλίνα 21 χρόνια μικρότερή του, είναι μια δυναμική κοπέλα, που αφού εγκατέλειψε τον αθλητισμό το 2007 εξελέγη βουλευτής  στη Δούμα και για 2η φορά το 2011 και διέγραψε σπουδαία πορεία περνώντας πολλά νομοσχέδια  που ισχύουν ακόμη.

Παραιτήθηκε  όταν ανέλαβε τα ηνία της αυτοκρατορίας  Μέσων προσκείμενων προς τον Πούτιν. Η μόδα και τα περιοδικά την λάτρεψαν χαρίζοντάς  της πολλά εξώφυλλα.

Επιστημονική φαντασία ή γεγονός;

Το 2015 η Λουντμίλα σε συνέντευξη της  στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, εξομολογήθηκε πως ο Βλαντιμίρ  Πούτιν είχε δολοφονηθεί αρκετό καιρό πριν, και ο σημερινός πρόεδρος της Ρωσίας είναι ο σωσίας του.

«Ο σύζυγός μου είναι νεκρός εδώ και καιρό. Ένα βράδυ μπήκαν στο σπίτι, τα διέλυσαν όλα και τον άρπαξαν.  Μετά από ένα μήνα επέστρεψε ένας άλλος άνθρωπος, ο σωσίας του», δήλωσε  επίσης ότι την απείλησαν πως αν μιλήσει θα σκοτώσουν τις κόρες της.

Η Λουντμίλα, όπως αποκάλυψε, δραπέτευσε ενώ ετοίμαζαν τη δική της σωσία και ότι επειδή ζούσε στο εξωτερικό αποφάσισε να μιλήσει παρά το γεγονός ότι απειλείται η ζωή της, επειδή  δεν δέχεται  να βλέπει τι κάνουν στο όνομα του Πούτιν «αυτοί οι τρομεροί άνθρωποι  που τον δολοφόνησαν και δε σταματούν πουθενά». Αλήθεια; Ψέματα; Στους καιρούς που ζούμε όλα είναι πιθανά…

Τα  παιδιά με την Αλίνα και ο φόβος των γηρατειών

Ψεύτικος ή Αληθινός ο Πούτιν γεγονός είναι  – αν και τα στόματα μένουν ερμητικά κλειστά-  πως στο πλευρό του βρίσκεται επί μια δωδεκαετία  η Αλίνα Καμπάεβα, με την οποία – λένε – έχει  αποκτήσει ένα αγόρι  4  ετών και πέρσι τον Μάιο δίδυμα αγοράκια , πολλοί λένε ότι παντρεύτηκαν.

Εκτός όμως από την Αλίνα που προσέχει την εμφάνισή της και ο Ρώσος πρόεδρος  είναι λάτρης της ομορφιάς, αφού φροντίζει κι εκείνος τη δημόσια εικόνα του, ώστε να συμβαδίζει με το γυμνασμένο σώμα του.

Φήμες λένε πως το 2010  έκανε λίφτινγκ, το 2011 αφαίρεσε τις σακούλες κάτω από τα μάτια, το 2013 και το 20015 μπότοξ, και εμφανίστηκε με νεανικό πρόσωπο σε τηλεοπτική εκπομπή. Ξένα ΜΜΕ τον αποκαλούν υπναρά, λάτρη της εξουσίας, αργοπορημένο  και αλλοπρόσαλλο με τις γυναίκες.

Και άλλες αγαπημένες;

Μετά την Αλίνα  νέα κουτσομπολιά ήρθαν για να φέρουν ξανά αναστάτωση στα ρωσικά και όχι μόνο ΜΜΕ. Μία φωτογραφία του Πούτιν,  δίπλα στην καλλονή αθλήτρια του μποξ Νατάλια Ραγκόζινα, στους αγώνες του Σότσι, το 2014, πυροδότησε φήμες για καινούργια σχέση.

Έπειτα την περίοδο των εκλογών του 2018 επειδή η δίμετρη Μις Ρωσία του 2003 Βικτόρια Λοπίρεβα, μοντέλο, ηθοποιός με 1.5 εκατ. φόλλοουερς τον υποστήριζε, είπαν πως ήταν το καινούργιο του αμόρε.

Τώρα του χρεώνουν την άτακτη Γουέντι Ντεγκ, πρώην σύζυγο του μεγιστάνα Μέρντοκ. Φήμες…εξ άλλου ο «τσάρος» ανήκει στην κατηγορία των ηγετών – όπως πολλοί άλλοι –  που ο ρόλος της γυναίκας δίπλα τους είναι σαν…μπρελόκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here