Ο Έλληνας Πρωθυπουργός οφείλει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να βγει και να διαψεύσει τον Ερντογάν.

0
460

Οποιαδήποτε άλλη αντίδραση, ή μη αντίδραση, θα δώσει τροφή και θα επιβεβαιώσει τα όσα λέγονται για κρυφές συνεννοήσεις.

Ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι ο Έλληνας ΥΠΕΞ αυτή τη φορά, πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων να αναλάβει τις ευθύνες του και να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών που διανύουμε.

Ερντογάν: «Η Ελλάδα άρχισε να αποδέχεται το καθεστώς που η Τουρκία κήρυξε στη Μεσόγειο».

Το καθεστώς που η Τουρκία έχει κηρύξει στη Μεσόγειο άρχισε σιγά σιγά να γίνεται αποδεκτό από τις χώρες που παρεμβαίνουν στο θέμα και ιδιαίτερα την Ελλάδα, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ υποστήριξε ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης άρχισαν να αλλάζουν οι ισορροπίες.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε την ΕΕ ότι προσπαθεί να αναλάβει ρόλο στο θέμα των θαλάσσιων αρμοδιοτήτων και υποστήριξε πως η ΕΕ δεν έχει καμιά αρμοδιότητα.

Για το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα ξεκινήσει έρευνες φέτος. Για το Ίντλιμπ είπε ότι η επιχείρηση της Τουρκίας είναι θέμα χρόνου.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ. Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ βγήκε να απαντήσει στον Ερντογάν – ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

Απάντηση Εκπροσώπου Υπουργείου Εξωτερικών, Αλ. Γεννηματά, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σημερινές αναφορές της τουρκικής ηγεσίας στη Μεσόγειο:

Ως έχουμε κατ´ επανάληψη τονίσει, η παρανομία δεν παράγει δίκαιο.

Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί, αλλά έχει καταδικάσει, όπως και η διεθνής κοινότητα, τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην περιοχή.

Μεθοδεύσεις που συνεχίζουν να υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, δημιουργώντας μεταξύ άλλων προσχήματα για την παραβίαση εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και για την απόπειρα σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών της περιοχής. Δυστυχώς και σε αυτό, η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί μειοψηφία του ενός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here