Ο Ακιντζί και ο Ερντογάν κινούν τα νήματα: ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ απέναντι στην Ελληνική Ιστορία……του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
175

Όταν κατατέθηκε η πρόταση για τον εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος στα σχολεία, από τους ακροδεξιούς του ΕΛΑΜ και ομοτράπεζους της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, διαφώνησα δημόσια, θεωρώντας αυτή την κίνηση εκτός τόπου και χρόνου.

Όμως, ήταν μία απόφαση της Κυπριακής Βουλής, την οποία σεβάστηκα, διότι αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία.

Ο δεξιός Δημοκρατικός Συναγερμός είχε την ευκαιρία να νικήσει αυτή την εισήγηση, και επέλεξε την «τακτική της κότας», διότι οι ηγέτες του φοβήθηκαν τους «εθνικόφρονες» οπαδούς τους. Έτσι, οι ακροδεξιοί του ΕΛΑΜ τύλιξαν τους συναγερμικούς, και όχι μόνο, σε μία κόλλα χαρτί. 

Απ’ εκεί και πέρα συνέβησαν πράγματα που μόνο ντροπή που προκαλούν, αλλά και ανησυχία για την επόμενη μέρα της λύσης, όταν καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και οι ισλαμιστές της Τουρκίας θα κάνουν κουμάντο στην Κύπρο. 

Οι ηγέτες του ΔΗΣΥ και του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ έσπευσαν στην αυλή του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και του υποσχέθηκαν ότι θα ανατρέψουν την απόφαση για να επιστρέψει στις συνομιλίες τις οποίες είχε εγκαταλείψει, ως έτοιμος από καιρό. 

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα που θα αποδειχθεί εάν οι βουλευτές, ειδικά του ΔΗΣΥ, διαθέτουν σπονδυλική στήλη ή απλά αποτελούν τα πιόνια ενός νέου συστήματος, που προετοιμάζει την Κύπρο για την «επόμενη μέρα».

Κάποιοι σήμερα θα δώσουν εξετάσεις στο λαό και κάποιοι σε πάτρωνες. ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ. 

Όλες οι ενέργειες που έγιναν μετά από εκείνη την απόφαση της Βουλής ήταν σικέ και καθοδηγημένες από κέντρα που προσπαθούν να επιβάλουν την «όποια λύση» στο νησί. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που πρέπει να τολμήσουν σήμερα οι βουλευτές του ΔΗΣΥ και να αρνηθούν την εντολή της ηγεσίας τους. 

Διότι η θετική ψήφος είναι εξυπηρέτηση στον Μουσταφά Ακιντζί και στον αρχηγό του στην Άγκυρα, τον ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν. Η θετική ψήφος αποτελεί βιασμό της βούλησης του λαού, που βεβαίως επιθυμεί λύση του Κυπριακού, αλλά αρνείται την όπως-όπως διευθέτηση, που θα παραδώσει την Κύπρο στην σφαίρα επιρροής της ισλαμο-εθνικιστικής Τουρκίας. 

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σφάλλει τραγικά και το γνωρίζει –με το ΑΚΕΛ δεν αξίζει καν ο κόπος να ασχολείται κανείς. Δεν του είπε κανείς του Πάφιου πολιτικού ότι δεν είναι Έλληνας ούτε ότι δεν είναι πατριώτης.

Αλλά επέλεξε ένα τρόπο άκρως αντιδημοκρατικό για να αλλάξει μία απόφαση της Κυπριακής Βουλής και κακώς δεν αντιλαμβάνεται και σήμερα ότι με τις πράξεις τους εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας. 

Αναγάγει τον όποιο Ακιντζί σε ανώτερο παράγοντα ακόμα και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και του δίνει το δικαίωμα να αποφασίζει για την Ιστορία μας. Τι άλλο θα κάνουν οι πολιτικοί ταγοί του τόπου; Θα δεχθούν να εορτάζει ο λαός και την 1η Απριλίου 1955. Όπως τους βλέπω έτοιμοι είναι…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου “Ανατολή”, ο κατοχικός ηγέτης τόνισε στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ότι εάν η Κυπριακή Βουλή δεν αλλάξει την απόφασή της για το ενωτικό δημοψήφισμα, τότε οι συνομιλίες δεν θα αρχίσουν την ερχόμενη Τρίτη. 

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ο εκβιασμός του Μουσταφά Ακιντζί περιλαμβάνεται στον οδικό χάρτη που παρουσίασε στον Αντόνιο Γκουτέρες στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

Ένας οδικός χάρτης, όπως γράφει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», που έχει ως πρώτο σταθμό τη σημερινή συνεδρία της Βουλής και μετά την επάνοδο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Να τον χαίρονται τον Ακιντζί και τον αρχηγό του Ερντογάν, οι ηγέτες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Και ως κίνηση καλής θέλησης και…..μέτρο εμπιστοσύνης να τον αναδείξουν με απόφαση της Βουλής και επίσημα συμπρόεδρο… 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here