Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο».

0
355

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Λιανός μίλησε στην εφημερίδα «Kifisia Press» για τον μηχανισμό πυροπροστασίας του Δήμου Κηφισιάς λέγοντας ότι: «Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε επίσημα την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και θα έχει διάρκεια μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2017».

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός τόνισε:

«Ο Δήμος Κηφισιάς όπως άλλωστε και όλοι οι δήμοι της χώρας προετοίμασε τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ένα ευρύ φάσμα αποστολών το οποίο ξεκινάει από την απομάκρυνση δυνητικά καύσιμης ύλης από δασικές εκτάσεις, ή την επιτήρηση ευπαθών σημείων και φτάνει μέχρι την αποστολή υδροφόρων οχημάτων προς υποβοήθηση των κατασβεστικών δράσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πρόκειται δηλαδή για ένα πακέτο δράσεων οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν την μέγιστη δυνατή προστασία στις δασικές εκτάσεις οι οποίες βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου αλλά και πέριξ αυτού.

Το προσωπικό δε του Κλιμακίου Τακτικής Ανταπόκρισης Πολιτικής Προστασίας έχοντας συσσωρεύσει πείρα πολλών χρόνων στην υλοποίηση τέτοιου είδους αποστολών και με την επίβλεψη του προϊσταμένου κ. Α. Μπενοβία και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Δ. Λιανού δηλώνει έτοιμο και φέτος να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε απαίτηση».

Ο αντιδήμαρχος της Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε επίσης και για την προσφορά των εθελοντών:

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός. 

«Πολύτιμη επίσης αναμένεται να είναι και φέτος η προσφορά των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας τόσο του Κλιμακίου Εθελοντών Εκάλης όσο και των Εθελοντών του Προγράμματος “Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους”. 

Οι μεν πρώτοι στον τομέα της αντιμετώπισης και ενταγμένοι στο μητρώο Εθελοντικών Ομάδων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αξιοποιούνται επιχειρησιακά από το Πυροσβεστικό Σώμα ενώ οι δεύτεροι στον τομέα της πρόληψης αξιοποιούνται από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Με αφορμή δε την παρούσα δημοσίευση θεωρούμε απαραίτητο για μια ακόμη φορά να ανακοινώσουμε πως η πύκνωση των τάξεων των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας από περισσότερους κατοίκους στον τομέα της πρόληψης θα ενδυνάμωνε σημαντικά το Τοπικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας και θα μείωνε κατά πολύ τις επιπτώσεις από την εκδήλωση καταστροφικών φαινομένων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Όποια ή όποιος λοιπόν θα ήθελε να γίνει Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας παρακαλείτε να επικοινωνήσει με τον κ. Δημητρακόπουλο, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, στο τηλέφωνο 2132140211».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here