Ο Βασίλης Ξυπολυτάς ανέλαβε τα ηνία της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» στις 20 Μαρτίου 2020: Τα γερασμένα Λεωφορεία όμως που έχουν συμπληρώσει 30 χρόνια δρομολογίων, κυκλοφορούν ακόμη στους δρόμους της Αττικής σε πολύ κακή κατάσταση!

0
347

Επιτακτική ανάγκη της Ο.ΣΥ ΑΕ., είναι η άμεση απόσυρση των απαρχαιωμένων Λεωφορείων και αντικατάστασή τους με καινούργια, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών.

Τυχεροί στάθηκαν οι 40 περίπου επιβάτες ενός λεωφορείου της Ο.ΣΥ Α.Ε. στις 14/03/23  το μεσημέρι, καθώς τμήμα της οροφής του κατέρρευσε κατά τη διάρκεια δρομολογίου σήμερα το μεσημέρι καθώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Το λεωφορείο πραγματοποιούσε δρομολόγιο στη γραμμή 040 Πειραιάς-Σύνταγμα όταν το καπάκι του air condition αποκολλήθηκε και έπεσε στον διάδρομο.

«Ευτυχώς δεν υπήρχαν όρθιοι επιβάτες, αλλιώς θα τους είχε πάρει το κεφάλι»…είπε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Το Κόκκινο επιβάτης του συγκεκριμένου λεωφορείου.

«Ακούσαμε έναν μεγάλο κρότο, την ώρα που το λεωφορείο κινούνταν στην Εθνάρχου Μακαρίου με κατεύθυνση προς Καλλιθέα. Στα καλά καθούμενα ξεκόλλησε ένα τμήμα της οροφής και έπεσε κάτω. Φωνάζαμε στον οδηγό να σταματήσει γιατί δεν το αντιλήφθηκε αμέσως. Τελικά μας κατέβασε όταν στρίψαμε στην Θησέως»… εξήγησε.

Αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούν Λεωφορεία της Ο.ΣΥ Α.Ε. τα οποία έχουν συμπληρώσει 30 χρόνια δρομολογίων με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.

Μέχρι σήμερα ο ΟΑΣΑ, η Ο.ΣΥ Α.Ε. και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν έχουν ανακοινώσει κανένα χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση και αντικατάσταση των λεωφορείων αυτών αλλά ούτε και έχουν ποτέ παραδεχτεί δημόσια ότι τίθεται θέμα ασφάλειας για τους επιβάτες παρά τα συνεχή περιστατικά σοβαρών βλαβών έως και πυρκαγιών.

Προβλήματα όμως παρουσιάζουν και νεότερα λεωφορεία, όπως για παράδειγμα τα μεταχειρισμένα οχήματα που προμηθεύτηκε ο ΟΑΣΑ μέσω leasing αλλά και κάποια εκ των οχημάτων που χρησιμοποιούν εταιρείες ΚΤΕΛ βάση σύμβασης με τον ΟΑΣΑ.

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται ολοένα και περισσότερες καταγγελίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Λεωφορεία-Σαράβαλα της Ο.ΣΥ Α.Ε. που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους.

Σκισμένα καθίσματα, σπασμένες πόρτες, καθρέφτες που έχουν κολληθεί με ταινία και Λεωφορεία που καταρρέουν στην μέση του δρόμου είναι μερικά από τα όσα καλείται να αντιμετωπίσει τόσο το επιβατικό κοινό όσο και οι οδηγοί των λεωφορείων που κινούνται στους δρόμους της Αττικής.

Δείτε σχετικό PHOTO GALLERY:

ΕΠΙΣΗΣ δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τα ρεπορτάζ των διαφόρων καναλιών:

ΜΜΜ: Μπάχαλο τα έκανε το Υπουργείο.

Αυτοψία του OPEN TV: «Σάπια» λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής.

Λεωφορεία Σαράβαλα στους δρόμους της Αττική στις 12/03/2023-OPEN TV.

Αυτοψία του OPEN TV: Λεωφορεία…σαράβαλα στους δρόμους της Αττικής.

Λεωφορεία Σαράβαλα στους δρόμους της Αθήνας-Εthnos.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here