Ο Βρούτσης Διαψεύδει Μητσοτάκη και Δικαιώνει Τσίπρα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

0
794

Όχι μία, αλλά δύο «βόμβες έσκασαν» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τις οποίες είχε «τοποθετήσει» ο Γιάννης Βρούτσης λίγες ημέρες νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του, είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του πως η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων αφορούσε μόνο στις κύριες συντάξεις με κόστος 1,4 δις ευρώ.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να κουνήσει και το «δάχτυλο» στον Αλέξη Τσίπρα καταλογίζοντάς του ότι δεν γνώρισε την απόφαση του ΣτΕ:

«Κύριε Τσίπρα, δεν έχω την απαίτηση να έχετε διαβάσει ο ίδιος όλη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά έχω την απαίτηση οι συνεργάτες σας να την γνωρίζουν. Και οι συνεργάτες σας γνωρίζουν πολύ καλά ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορά αποκλειστικά και μόνο τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων. Ούτε δώρα, ούτε επικουρικές. Λοιπόν, από εκεί και πέρα και αυτό το ποσό είναι 1,4 δις»…είχε πει ο κ. Μητσοτάκης.

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς η απόφαση του ΣτΕ αφορά και δώρα και επικουρικές, κάτι που έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος – θελημένα ή μη – τοποθέτησε δύο «νάρκες» μερικές ημέρες νωρίτερα, διαψεύδοντας επί της ουσίας τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ερωτηθείς ο κ. Βρούτσης στον «ΣΚΑΪ» για το κόστος της απόφασης του ΣτΕ, είπε ξεκάθαρα:

«Από την πρώτη απόφαση του ΣτΕ μια άσκηση οδηγεί και στα 3 δις, ενώ εκκρεμεί και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Μάλιστα, στη συνέχεια της απάντησης διευκρίνισε ότι το τεράστιο αυτό ποσό δεν υπάρχει στα συρτάρια του υπουργείου του, επίσης ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από κοινού με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

Με λίγα λόγια, διέψευσε ξεκάθαρα τον πρωθυπουργό όσον αφορά στο κόστος, που τελικά δεν είναι 1,4 δις ευρώ όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός, αλλά περίπου 3 δις. Αυτή ήταν και η πρώτη «νάρκη».

Δείτε από το 25ο λεπτό:

Μια ημέρα μετά, την Κυριακή, στο Open εκείνη τη φορά, ο κ. Βρούτσης έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένος, βάζοντας τη «δεύτερη νάρκη»:

«Το ποσό που προσδιορίζεται από αυτές τις αποφάσεις είναι πολύ μεγάλο ποσό. Μπορεί να φτάνει και τα 3 δισ. μόνο για την απόφαση του ΣτΕ», και ενώ εκκρεμεί – προσθέτει – η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ερωτηθείς για το εάν τα 3 δισ. περιλαμβάνουν αναδρομικά και για τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Βρούτσης απαντά κατά λέξη και πάλι: «Τα 3 δις είναι κύρια, τα δώρα και η επικουρική».

Δείτε από το 16ο λεπτό:

Συνοψίζοντας, ο κ. Βρούτσης, λίγες ημέρες πριν την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή, είχε φροντίσει να ξεκαθαρίσει πως το κόστος της απόφασης του ΣτΕ είναι περίπου 3 δις ευρώ και περιλαμβάνει και δώρα και επικουρικές, διαψεύδοντας έτσι τον πρωθυπουργό και δικαιώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή kontranews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here