Ο Δένδιας εισηγείται ΑΟΖ με την Κύπρο! Ανυποχώρητος για την Αίγυπτο.

0
412

Απορρίπτει όλες τις «νουθεσίες« ο έλληνας ΥΠΕΞ και πέρνα στην αντεπίθεση!

Εν όψει της αυριανής συνάντησης του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να εισηγηθεί τις επόμενες κινήσεις της Ελλάδας στη διεθνή σκακιέρα, ενώ εμφανίζεται ανυποχώρητος όσον αφορά την άμεση κύρωση της συμφωνίας με την Αίγυπτο από την Eλληνική Βουλή.

Την ίδια στιγμή οι σημερινές νουθεσίες της Ανγκέλα Μέρκελ στον Έλληνα Πρωθυπουργό για καθυστέρηση της κύρωσης της συμφωνίας και άμεση έναρξη διμερών συνομιλιών με την Τουρκία, προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος μετέφερε εκ νέου τις απαιτήσεις Ερντογάν στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να ξεκινήσουν πάλι οι μυστικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας με μεσολαβητή την Γερμανία.

Βασική προϋπόθεση που έχει θέσει ο Ερντογάν, είναι η μη κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου από την Ελληνική Βουλή!

Απαίτηση που είχε «μεταφερθεί» στον Νίκο Δένδια, ο οποίος όμως το απέρριψε πάραυτα και ενεργοποίησε αμέσως τις διαδικασίες για την έλευση της συμφωνίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να εγκριθεί άμεσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μάλιστα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών όχι μόνο απέρριπτε οποιαδήποτε σκέψη για καθυστέρηση της κύρωσης, αλλά ήταν έτοιμος ακόμα και να υποβάλει την παραίτησή του εάν δεχόταν πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση!

Αντίθετα, ο Νίκος Δένδιας φαίνεται αποφασισμένος να θωρακίσει την Ελληνική εθνική κυριαρχία με μία κίνηση η οποία είναι υψίστης εθνικής σημασίας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο τον ελληνισμό. Την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου! Θέμα που αναμένεται να το θέσει αύριο επισήμως στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here