Ο Δήμος Κηφισιάς επιχειρεί να εφαρμόσει την ιδέα του «Συμμετοχικού Προϋπολογισμού»!.

0
198

Η «είδηση πέρασε στα ψιλά» της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, αλλά αξίζει αναφοράς.

Όπως ενημέρωσε το Σώμα ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Θωμάκος, η νέα διοίκηση θα επιχειρήσει να εφαρμόσει στον Δήμο την ιδέα του συμμετοχικού προϋπολογισμού.

Όπως εξήγησε, αξιοποιώντας την εμπειρία των συνοικιακών συνελεύσεων, που ήδη πραγματοποιούνται με επιτυχία, η διοίκηση θα προσπαθήσει να έχει μία «αποκρυσταλλωμένη άποψη» των δημοτών έως την κορύφωση της συζήτησης στο Σώμα του προϋπολογισμού, η οποία τοποθετείται χρονικά κατά τον Νοέμβριο 2015.

 Ήδη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, όπως είπε, εξετάζουν ποιο ποσοστό των δαπανών του προϋπολογισμού (πιθανότατα έως το 20%) θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο του προοδευτικού αυτού εγχειρήματος, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενεργούς δημότες να αποφασίσουν αυτοί στο πού και πώς θα ήθελαν να διατεθούν τα σχετικά κονδύλια.

Αν και, όπως παραδέχθηκε, δεν υπάρχει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο για την εφαρμογή του συμμετοχικού προϋπολογισμού, η διοίκησή του προτίθεται να επιχειρήσει την εφαρμογή του, κάτι που έχουν πράξει ελάχιστοι δήμοι σε όλη τη χώρα.

Δεν μπορούμε να προδικάσουμε την επιτυχία που θα έχει το όλο εγχείρημα, αλλά μόνο ως εκδήλωση πρόθεσης αποτελεί θετικότατο δείγμα γραφής της διοίκησης του Γ. Θωμάκου.

Μάλιστα, αποκτά ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον καθώς η ιδέα του συμμετοχικού προϋπολογισμού αποτέλεσε κεντρικό προεκλογικό σύνθημα αρκετών δημοτικών παρατάξεων φίλα προσκείμενων στο αριστερό πολιτικό τόξο της κεντρικής εξουσίας, κάποιες εκ των οποίων, αν και βρέθηκαν στο τιμόνι της διοίκησης, δεν έχουν εκφράσει ακόμη παρόμοια πρόθεση……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here