ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ από τον Δήμο Κηφισιάς για την μη τήρηση των «κανόνων καθαριότητας» στην πόλη.

0
650

Στην επιβολή προστίμων για θέματα που αφορούν στην καθαριότητα προχώρησε ο Δήμος Κηφισιάς.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση το συνολικό ποσό των προστίμων, μέχρι στιγμής, είναι περίπου 14.000 ευρώ και αφορά σε παραβάσεις που σχετίζονται με ογκώδη αντικείμενα, οικιακά και κηπαία απορρίμματα, όπως και σε παραβιάσεις των κανονισμών καθαριότητας από καταστήματα και επιχειρήσεις.

Μάλιστα η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς παρουσίασε και πίνακα προστίμων των τελευταίων μηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς έχει ως ΕΞΗΣ……….

Δυστυχώς, η άναρχη εναπόθεση κηπαίων απορριμάτων (κλαδιά, φύλλα, γκαζόν) προς αποκομιδή από τους Δημότες σε Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία, συνεχίζεται!

Δεν προλαβαίνουν τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας να καθαρίσουν τους δρόμους την μια μέρα…….και αμέσως την επομένη ημέρα οι κηπουροί που περιποιούνται απρογραμμάτιστα (κλαδεύουν, κουρεύουν το γκαζόν κτλ.) τους κήπους των συμπολιτών μας, εναποθέτουν φρέσκα κηπαία απορρίματα στους καθαρισμένους κοινόχρηστους δρόμους και τα πεζοδρόμια τους!!

Αυτή άναρχη επανατοποθέτηση κηπαίων απορριμμάτων δυσκολεύουν το τεράστιο έργο των συνεργείων της Υπηρεσίας Καθαριότητας (τουλάχιστον 40 διαδρομές απορριμματοφόρων  την ημέρα επί 30 ημέρες τον μήνα) χωρίς συναίσθηση της σοβαρής κατάστασης, χωρίς παιδεία, κάποιοι δημότες δημιουργούν ωρολογιακές βόμβες στους δρόμους της πόλης και ρύπανση του περιβάλλοντος!!

Χύμα τα πούσια στο δρόμο…..δεν υπάρχει η στοιχειώδης ευαισθησία να τα εναποθέσουν σε σακούλες!…..με αποτέλεσμα να αποτελούν εστίες  ρύπανσης  κατά μήκος των δρόμων του Δήμου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και οι συνετοί δημότες που προσέχουν την πόλη τους και τα τοποθετούν σε σακούλες!!

Επικρατεί μάλιστα και το εξής οξύμωρο γεγονός. Οι εν λόγω ασυνεπής δημότες την επομένη μέρα ξεκινούν να διαμαρτύρονται έντονα στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου γιατί τα συνεργεία της καθυστερούν να αποκομίσουν έγκαιρα τα εν λόγω κηπαία!! ΑΚΟΥΣΟΝ….. ΑΚΟΥΣΟΝ!!

Αντί να συνεργασθούν με τον Δήμο στην άνιση μάχη των κηπαίων απορριμμάτων!…….για τη διευκόλυνση του έργου της Διεύθυνσης Καθαριότητας αλλά και την προστασία του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου μας, εφαρμόζοντας σχολαστικά το ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΚΗΠΑΙΩΝ – ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ του Δήμου…….διαμαρτύρονται αγενώς!……..

Λόγω αυτής της συνεχιζόμενης  ασυδοσίας, ο Δήμος Κηφισιάς αποφάσισε (αφού πρώτα η Διευθυνση Καθαριότητας προβεί στις δέουσες  προειδοποιητικές  συστάσεις προς τους δημότες που δεν τηρούν τους κανονισμούς καθαριότητας)  την ΑΜΕΣΗ επιβολή προστίμων σε όποιους δεν συμμορφώνονται  σχολαστικά με τις υποδείξεις  τήρησης  των «κανόνων  καθαριότητας»  στην πόλη.

Δηλαδή να συνεργάζονται με τον Δήμο και να ακολουθούν κατά γράμμα το ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΚΗΠΑΙΩΝ – ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ του Δήμου.

Ήταν καιρός πλέον…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here