Ο ΔΗΘΕΝ Δημοκράτης Zelensky φιμώνει τον Τύπο, επιβάλλει λογοκρισία, κλείνει ιστοσελίδες και παρατείνει τον Στρατιωτικό Νόμο!

0
165

Να μην ξεχνάμε ότι και τους Ισλαμιστές Τρομοκράτες του ISIS στην αρχή τους παρουσίαζαν ως «Μαχητές της Δημοκρατίας»!

Την τρέχουσα περίοδο ο εντεινόμενος ολοκληρωτισμός που παρατηρείται στην Ουκρανία, δεν έχει προηγούμενο-Ασκείται κριτική και από τη Δύση!

Ο λαός της Ουκρανίας υποφέρει, αυτό είναι βέβαιο και αποτελεί ένα από τα μεγάλα θύματα των ιστορικών εξελίξεων στην περιοχή.

Ο …«δημοκράτης» Zelensky φιμώνει τον Τύπο, επιβάλλει λογοκρισία, κλείνει ιστοσελίδες και παρατείνει τον στρατιωτικό

Αυτό όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για να μην ασκηθεί κριτική σε έναν Διεφθαρμένο ηγέτη, όπως ο Ουκρανός Πρόεδρος και πρώην ηθοποιός Volodymyr Zelensky.

Την Πέμπτη (29/12/2022), ο Zelensky υπέγραψε ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο που αυξάνει σημαντικά τη ρυθμιστική εξουσία της Κυβέρνησης στα Μέσα Ενημέρωσης.

Ο νέος νόμος θα δώσει στην κυβέρνηση νέες εξουσίες λογοκρισίας και αποτελεί νέο πλήγμα στις ελευθερίες του Τύπου στη χώρα.

Ο νόμος αυξάνει σημαντικά τις εξουσίες της Ρυθμιστικής Αρχής της Ουκρανίας ώστε να της επιτρέψει να παρεμβαίνει τόσο στα έντυπα όσο και στα Διαδικτυακά Μέσα Ειδήσεων.

Επιπλέον, επιτρέπει την επιβολή προστίμων σε μέσα ενημέρωσης, την ανάκληση των αδειών τους χωρίς τη δέουσα διαδικασία, ακόμη και τον προσωρινό αποκλεισμό ορισμένων ιστοσελίδων χωρίς καν να περάσουν από τα δικαστήρια.

Τέλος, δίνει στη ρυθμιστική αρχή την εξουσία να ζητήσει από τις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο, όπως η Google και άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αφαιρέσουν μη αρεστό στη διεφθαρμένη ουκρανική ηγεσία περιεχόμενο.

Δριμεία κριτική από τη Δύση αλλά και από δημοσιογράφους

Οι ενέργειες του Zelensky επικρίνονται ήδη από τους υποστηρικτές της Ελευθερίας του Τύπου.

Καθώς αυτό το νομοσχέδιο περνούσε από τη Βουλή, μέλη διεθνών οργανισμών όπως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (EFJ) και η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις διατάξεις του.

«Η καταναγκαστική εξουσία που προβλέπεται από το νομοσχέδιο στα χέρια μιας ρυθμιστικής αρχής που ελέγχεται πλήρως από την Κυβέρνηση είναι αντάξια των χειρότερων Αυταρχικών Καθεστώτων. Πρέπει να αποσυρθεί. Ένα κράτος που θα εφαρμόζει τέτοιες διατάξεις απλώς δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»…δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της EFJ Ricardo Gutiérrez.

Ο χειρότερος αυταρχισμός

«Η ρύθμιση των μέσων ενημέρωσης θα πρέπει να εφαρμόζεται από ένα όργανο ανεξάρτητο από την κυβέρνηση και στόχος του πρέπει να είναι η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης, όχι ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης»…πρόσθεσε ο Gutiérrez.

«Το νομοσχέδιο για τα μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την Ελευθερία του Τύπου στη χώρα, ενισχύοντας τον κυβερνητικό έλεγχο στις πληροφορίες τη στιγμή που οι πολίτες τη χρειάζονται περισσότερο»…παρατήρησε η Gulnoza Said, συντονίστρια του προγράμματος Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας του CPJ.

«Οι Ουκρανοί βουλευτές θα πρέπει να αποσύρουν το νομοσχέδιο ή τουλάχιστον να σταματήσουν τη συζήτησή του στο κοινοβούλιο έως ότου η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορέσει να σταθμίσει τις συστάσεις»…σημείωσε.

Μέλη της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων της Ουκρανίας αντιτάχθηκαν σθεναρά στο νομοσχέδιο λόγω της δυνατότητάς του να μειώσει τις θεμελιώδεις ελευθερίες εντός της χώρας.

Ωστόσο, η Yevheniia Kravchuk, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών του Κοινοβουλίου, αντέκρουσε αυτές τις ανησυχίες δηλώνοντας ότι η νομοθεσία της Ουκρανίας για τα μέσα ενημέρωσης δεν έχει ανανεωθεί εδώ και 16 χρόνια και δεν περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το Διαδίκτυο.

Αυτό το νέο πολυνομοσχέδιο χρειαζόταν για να επικαιροποιήσει τους νόμους τους για τα μέσα ενημέρωσης και να παρέχει μεγαλύτερη πρόσβαση σε ακριβείς πληροφορίες και τεχνολογίες, ισχυρίστηκε.

Παράταση στρατιωτικού νόμου

Εν τω μεταξύ περίπου 12.000 άνδρες προσπάθησαν να εγκαταλείψουν παράνομα την Ουκρανία μετά την κήρυξη του στρατιωτικού νόμου, 15 από τους οποίους πέθαναν, ανέφερε η Κρατική Συνοριακή Υπηρεσία της Ουκρανίας στο κανάλι της στο Telegram την Πέμπτη (30/12/2022).

«Από την αρχή του στρατιωτικού νόμου, 12.000 άνδρες προσπάθησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα. Δυστυχώς, 15 από αυτούς πέθαναν στην όχθη του ποταμού των συνόρων και στα βουνά»…ανέφερε η υπηρεσία.

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε πόσα άτομα μπόρεσαν να φύγουν παράνομα από την Ουκρανία. Ο στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία έχει τεθεί σε ισχύ από τις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Τον Νοέμβριο, ο στρατιωτικός νόμος και η ολική επιστράτευση παρατάθηκαν και πάλι για 90 ημέρες, έως τις 19 Φεβρουαρίου 2023.

Υ.Γ. Καταπέλτης ο Σκοτ Ρίτερ: «Οι Ρώσοι δεν μπλοφάρουν-Ότι λένε το κάνουν ακριβώς όπως έχουν πει».

Καταπέλτης ο Αμερικανός Ειδικός και Αμυντικός Αναλυτής Σκοτ Ρίτερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις μεθοδεύσεις των ΗΠΑ.

Οι Ρώσοι κερδίζουν αποφασιστικά τον πόλεμο στην Ουκρανία…με χαρακτηριστική άνεση!

Υ.Γ.1. Η ιστορική ομιλία του Χασάπη του Ντονμπάς στο Κογκρέσο.

Η ιστορική ομιλία του χασάπη του Ντονμπάς στο Κογκρέσο - Ανοιχτό Παράθυρο

Υπάρχουν μήλα και πορτοκάλια, δημοκρατίες και αυταρχικά καθεστώτα, ιστορικές ομιλίες και «ιστορικές» ομιλίες. Να ξεχωρίσεις τα μήλα από τα πορτοκάλια είναι εύκολο.  Τα Καθεστώτα από τις Δημοκρατίες, επίσης.  Παίρνεις μια χώρα αναφοράς, π.χ. Την Γαλλία, και ξεκινάς τις συγκρίσεις.  Για τις ιστορικές ομιλίες ισχύει το ίδιο.

Έχουν γίνει εκατοντάδες ιστορικές ομιλίες στην ιστορία, ανάμεσα στον Επιτάφιο του Περικλή και το »έχω ένα όνειρο»  του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ.

Μια ομιλία άξια ως σημείο αναφοράς για να χαρακτηριστεί μια άλλη ως τέτοια, είναι αυτή του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, στις 11 Δεκεμβρίου του 1964.

Αν κάτι ξεχώρισε ιδιαίτερα από την ομιλία εκείνη, ήταν η προτροπή του Αργεντινού Ρεβολουσιονάριου: Queremos paz (Θέλουμε ειρήνη).

Στη δική του ομιλία, ο Χασάπης του Ντομπάς είπε το ακριβώς αντίθετο:  Θέλουμε πόλεμο. 

Ο Μεγάλος Τσε, θυσίασε τη ζωή του πολεμώντας υπέρ των καταπιεσμένων της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Ο Μικρός Volodymyr Zelensky, θυσιάζει τις ζωές των συμπολιτών του για να ικανοποιήσει τις μύχιες επιδιώξεις των αιμοβόρων προστατών του.

Ο Τσε δεν απέκτησε ποτέ τίποτα από ότι του προσφέρθηκε.

Ο Volodymyr Zelensky  στοιβάζει τίτλους ακινήτων στο Λονδίνο και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών σε φορολογικούς παραδείσους.

Ο Τσε πείστηκε από τον ίδιο τον Φιντέλ Κάστρο για την ανάγκη μιας βίαιης αλλαγής στην Κούβα, που θα έδινε την ευκαιρία σε εκατομμύρια ανθρώπους να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση σε μια υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, σε ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα υγείας στον κόσμο και σε αξιοπρεπή εργασία και στέγη, που μέχρι τότε ήταν μακρινό όνειρο, μόνο για προνομιούχους, ενώ η χώρα είχε μετατραπεί σε μια Αυταρχική μπανανία που μοναδικό σκοπό είχε να ξεπλένει τα μετρητά της μαφίας των ΗΠΑ.

Ο Volodymyr Zelensky πείστηκε για το ακριβώς αντίθετο:  Να μετατρέψει τη χώρα του σε ένα τεράστιο πλυντήριο κάθε είδους παράνομης δραστηριότητας, να μετατρέψει το μισό πληθυσμό της Ουκρανίας (Ρωσόφωνους) σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας χωρίς δικαιώματα και να προετοιμάσει μια ανορθόδοξη σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας κεφάλαια και όπλα από τη Δύση και πρόθυμες Μπότες στο έδαφος από τις Νεοναζιστικές Συμμορίες που ήδη είχαν ενθαρρυνθεί να βγουν στην επιφάνεια και εκπαιδευθεί από Νατοϊκούς Ειδικούς.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here