Ο δημοτικός συνδυασμός του πρώην δημάρχου Χιωτάκη…..προβληματίζεται!

0
232

Την Δευτέρα το βράδυ 03/10/ 2016 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Τηλέμαχος Art Grill» συγκέντρωση του δημοτικού συνδυασμού του πρώην δημάρχου Νίκου Χιωτάκη, ύστερα από πρόσκληση του.

Μιλώντας σε ένα ακροατήριο περίπου 80 στελεχών της παράταξης, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, αλλά και φίλων του συνδυασμού, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης και επικοινωνίας τους, δήλωσε παρών στα δημοτικά τεκταινόμενα, καλώντας όλους σε εγρήγορση και συσπείρωση, βαδίζοντας σιγά-σιγά προς το μέσον της παρούσας δημοτικής περιόδου. 

Στο χαιρετισμό του ο κ. Χιωτάκης αντέκρουσε τους ισχυρισμούς ότι η παράταξη δεν κάνει αντιπολίτευση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Πολλοί με έχετε κατακρίνει ότι δεν κάνουμε σωστή αντιπολίτευση. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να αφήσουμε τη νέα δημοτική Αρχή που εμπιστεύτηκε ο κόσμος, να ξετυλίξει την πολιτική της, να δείξει τι μπορεί να κάνει. Όσο δείχνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, αυτό αποβαίνει στο τέλος σε μια σύγκριση. Και η σύγκριση λέει ότι η προηγούμενη δημοτική Αρχή ήταν αποτελεσματικότερη, έδωσε λύση στα προβλήματα». 

Ο κ. Χιωτάκης είπε συγκεκριμένα ότι: «αυτή η δημοτική Αρχή μιλάει πολύ, δεν κάνει έργο, βρήκε λεφτά στο ταμείο και τα κράτησε, όπως κάνει και σήμερα, αλλά δεν γίνεται έτσι, ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση. Πρέπει να δημοπρατεί έργα, να καλύπτει προβλήματα, να δίνει λύσεις. Μέχρι σήμερα δεν έχει δημοπρατηθεί ούτε ένα έργο, παρά γίνονται μικρές απευθείας αναθέσεις. Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι δικά μας έργα και ό,τι έχει γίνει, είναι αυτά που εμείς είχαμε δημοπρατήσει».

Από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Χιωτάκης ανέφερε: «Δεν ψηφίσαμε τα δημοτικά τέλη για δυο χρόνια, γιατί θα έπρεπε να έχουν μειωθεί. Όταν μειώνονται τα απορρίμματα, δεν μπορεί τα δημοτικά τέλη να παραμένουν στο ίδιο ύψος, γιατί στην ουσία αυξάνονται. Δεν ψηφίσαμε διάφορους κανονισμούς σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ψηφίσαμε όμως τον κανονισμό για τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, γιατί εμείς δεν θέλουμε να πάμε αντίθετα σε πράγματα που ζητάει ο κόσμος, αλλά και για να αποδείξουμε μέσα από αυτήν τη διαδικασία ότι αυτό που ψηφίσαμε είναι ουσιαστικά «άδειο ρούχο». Δεν μπορεί ο Δήμος να βγάζει μια απόφαση για τα καταστήματα, την ίδια στιγμή που αυτήν την αρμοδιότητα την καταργεί το κράτος». 

Αίσθηση στους παρευρισκόμενους έκανε η καταγγελία του πρώην δημάρχου ότι: «το ΔΑΚ Πολιτείας παραμένει κλειστό εδώ και δυο μήνες «από το πρόβλημα που υπάρχει με ψύλλους (!), δεν αθλείται κανείς και λύση δεν δίνεται», ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε ειδικά στο πρόβλημα που έχει προκύψει με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας και τις προτάσεις που έχουν κάνει «για να ξεκολλήσει το θέμα της στέγασης των μαθητών που σήμερα κάνουν μάθημα σε παράγκες».

Κλείνοντας ενημέρωσε τους παρευρεθέντες ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με το πλειοψηφικό σύστημα και για το λόγο αυτό ο συνδυασμός θα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την κοινωνία για την καταγραφή των προβλημάτων των δημοτών από όλες τις περιοχές, ώστε να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα εφαρμόσιμο, που θα δίνει λύσεις στην καθημερινότητα του κόσμου και να φτιάξουμε έναν πολύ δυνατό συνδυασμό, όπως τον οραματιζόμαστε.  

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο π. δήμαρχος Βασίλης Βάρσος, που κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για αδυναμία άσκησης έργου, ενώ κλείνοντας ζήτησε συγγνώμη για όσα λάθη έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Ακολούθως το λόγο πήραν νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και απλοί δημότες, που εξέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της πόλης.

Η εκδήλωση έκλεισε με προσφορά εδεσμάτων και ποτών και το ραντεβού ανανεώθηκε για το Φεβρουάριο 2017.

Υ.Γ. Επειδή στις Συνοικιακές Συνελεύσεις που διοργανώνει η νέα Δημοτική Αρχή Κηφισιάς στις γειτονιές της πόλης, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι μάλιστα ζήτησαν να προωθηθεί περαιτέρω ο θεσμός των Συνοικιακών Συνελεύσεων, ο πρώην δήμαρχος Χιωτάκης προβληματίζεται να τις εφαρμόσει και ο ίδιος! Κάλλιο αργά παρά ποτέ!!

Υ.Γ.1. Το ΔΑΚ Πολιτείας παρέμεινε κλειστό ΜΟΝΟ 10 μέρες για να δράσει αποτελεσματικά η απεντόμωση που έγινε από την υπηρεσία του Δήμου. Η παρουσία των ψύλλων(!) οφειλόταν από τις αδέσποτες γάτες που κυκλοφορούν στην περιοχή…..οι οποίες και ψεκάστηκαν!

Υ.Γ.2. Για το πρόβλημα που έχει προκύψει με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας η πρόταση που είχε κάνει ο πρώην δήμαρχος Χιωτάκης «για να ξεκολλήσει το θέμα της στέγασης των μαθητών» ήταν να μεταφερθούν προσωρινά στο ΖΑΝΝΕΙΟΝ. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων όμως με ψήφισμα του απέρριψε την μετεστέγαση στο ΖΑΝΝΕΙΟΝ και ζήτησε να συνεχίσουν να κάνουν τα μαθήματά τους οι μαθητές στις pro cat αίθουσες που προμήθευσε η νέα Δημοτική Αρχή!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here