Ο Επίλογος της υπόθεσης «Μαυρομμάτη»

0
327

Με τις κατηγορίες «παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία», «παράβασης καθήκοντος» και «ηθικής αυτουργίας στις ανωτέρω πράξεις κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή», παραπέμπονται σε δίκη στις 13 Μαρτίου 2014 (εξ αναβολής από 13/5/2013) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, 25 Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης και ο διευθυντής της Πολεοδομίας του Δήμου Κηφισιάς, Ηλίας Σπυρόπουλος.

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση «Μαυρομμάτη», της οποίας ο Επίλογος αναμένεται να γραφτεί στις δικαστικές αίθουσες, έπειτα από τις προσφυγές του δημότη σε ποινικά και αστικά δικαστήρια. 

Η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία με την εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου, καθώς σε περίπτωση έκδοσης καταδικαστικής απόφασης, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» τίθενται σε κατάσταση αργίας οι 20 – εν ενεργεία σήμερα – Δημοτικοί Σύμβουλοι, ώσπου να εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση.

Προσφάτως, μάλιστα, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Οργάνου, επέβαλε την ποινή της δεκαπενθήμερης αργίας σε 22 Δημοτικούς Συμβούλους.

Μια πειθαρχική ποινή που τελεί εν αναμονή, μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής που έχουν υποβάλλει οι 20 από τους 22 Δημοτικούς Σύμβουλους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εναντίον της 15πενθήμερης αργίας που τους επέβαλε το πειθαρχικό συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στις αρχές του έτους.

Η δίκη που αναμένεται να κρίνει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση και κατ’ ουσία, θα διεξαχθεί στο Γ’ τμήμα του ΣτΕ, στις 10 Απριλίου 2014.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here