Ο Ερντογάν είναι μέλος του «Άξονα του Κακού» με τη Ρωσία και το Ιράν: Μόνο οι Δυτικοί έχουν τυφλωθεί από τη…«γοητεία» του!…του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ.

0
206

Έσπευσε ο Ταγίπ Ερντογάν στην Τεχεράνη για να συναντήσει τους φίλους και τους συμμάχους του, τους Προέδρους της Ρωσίας και του Ιράν, οι οποίοι ταυτόχρονα είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Αμερικής και της Δύσης, αλλά δεν ακούσαμε κιχ από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες (και όταν λέμε Βρυξέλλες, εννοούμε και το ΝΑΤΟ και την άβουλη Ευρωπαϊκή Ένωση).

Κτύπησαν οι Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στο Ιράκ, προκαλώντας τον θάνατο αθώων ανθρώπων, και το Αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε καταδικαστική ανακοίνωση, χωρίς αναφορά στους δολοφόνους.

Σε λίγο-και να μην εκπλαγούμε-μπορεί και να μας πουν ότι οι στυγνοί φονιάδες των αμάχων είναι οι Κούρδοι αντάρτες του PKK, που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τη δολοφονική πράξη. Είναι έργο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και κανενός άλλου.

Πρέπει να ντρέπονται οι Σύμμαχοι και Εταίροι μας γι’ αυτή τη συμπεριφορά. Και πρέπει να καταλάβουν πως με τέτοιες αντιδράσεις της πλάκας, γίνονται ακόμα πιο δυσάρεστοι στους ανθρώπους που υποστηρίζουν την Αμερική και γενικά το δυτικό τρόπο ζωής.

Είναι αυτούς που χάνουν σε παγκόσμιο επίπεδο οι Αμερικανοί και οι Δυτικοί γενικότερα. Και βεβαίως, ενισχύουν τον κάθε «ψεκασμένο» ο οποίος έχει πλέον το δικαίωμα να λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση κυριαρχούνται από φιλοτουρκισμό.

Την ίδια στιγμή, όταν απειλείται η Ελλάδα και γενικά ο Ελληνισμός από την κατοχική δύναμη, τι μας λένε οι φίλοι μας οι Αμερικανοί, οι Νατοϊκοί και οι Ευρωπαίοι; Βρείτε τα…

-Να βρούμε τι;

-Να δεχθεί η Ελλάδα να τους παραδώσει νησιά του Αιγαίου;

-Να δεχθούν οι Κύπριοι πολίτες την τουρκοποίηση της Κύπρου;

-Τι σημαίνει η φράση «βρείτε τα» κύριοι της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών;

Η Τουρκία του ισλαμιστή και αυταρχικού Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν έχει σχηματίσει προ καιρού τον «άξονα του κακού» με τη Μόσχα και την Τεχεράνη. Τα στοιχεία και οι αποδείξεις βοούν.

Και όμως. Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι δέχονται προφανώς την έωλη και ψεύτικη δικαιολογία των Τούρκων, ότι «ξέρετε, εμείς είμαστε (στον άξονα) για να τους ελέγχουμε για εσάς».

Ο Ερντογάν, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πρόεδρο του Ιράν Ραϊσι, βρίσκεται στο στοιχείο του. Είναι στο στενό κύκλο δύο ηγετών, όπως και ο ίδιος φυσικά, που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες και έχουν γεμίσει τις φυλακές με αντιφρονούντες.

Αυτός ο ίδιος ο Ερντογάν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον ανεκδιήγητο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς  Στόλντενμπεργκ, αποτελεί σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δυτικής Συμμαχίας. Ναι, είναι η στιγμή του…«Κύριε Ελέησον».

Αυτές είναι Αρχές της Αμερικής και των Δυτικών;

Να υποστηρίζουν ένα αυταρχικό και Ισλαμιστή Πρόεδρο, ο οποίος έχει στείλει στα μπουντρούμια όποιον δεν τον προσκυνά. Να υποστηρίζουν ένα ηγέτη ο οποίος υπονομεύει τα Αμερικανικά και τα Δυτικά στρατηγικά συμφέροντα; Που συνεργάζεται με τους εχθρούς τους;

Αύριο να είναι βέβαιοι ότι θα παίξει το ίδιο έργο και με την Κίνα. Διότι αυτό αισθάνεται. Στον πολιτικό και στον άνθρωπο Ερντογάν δεν υπάρχει τίποτα που να τον ταυτίζει με τη Δύση. Φανατικός με τη θρησκεία, αντιδημοκρατικός, με «παιδεία» που είναι έντονα αντιδυτική.

Και όμως, οι Αμερικανοί και οι λοιποί Δυτικοί σφάζονται στην…ποδιά του Ερντογάν αντί να βρουν τρόπο να τον διώξουν από το ΝΑΤΟ, ένα οργανισμό ο οποίος έχει καταστεί εντελώς παράλυτος. Αντέδρασε με σφοδρότητα στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στη Συρία, στο Ιράκ, στο Κουρδιστάν, τσιμουδιά. Θα έλεγα πως είναι υποστηρικτικοί αυτών των άνανδρων τουρκικών πολεμικών επιθέσεων.

Και στο σημείο αυτό, φτάνουμε στο «εμείς». Πάντα λέω τα πράγματα με το όνομα τους και θα συνεχίσω να το πράττω απ’ όποιο μετερίζι βρίσκομαι, είτε αυτό είναι δημοσιογραφικό, είτε κάποιο άλλο.

Η Κύπρος είναι θύμα της εισβολής του Αττίλα από το 1974.

Πέρασαν 48 χρόνια από τότε, αλλά η μνήμη μας παραμένει πολύ ισχυρή. Αρνούμαστε να ξεχάσουμε και τους δολοφόνους Τούρκους και τους προδότες της Χούντας των Αθηνών.

Η Αμερική τότε υποστήριξε την Τουρκία. Αν και πέρασαν 48 χρόνια και όλοι πια γνωρίζουν για το διπλό έγκλημα στο νησί, οι Αμερικανοί προσπαθούν να επιβάλουν τα τετελεσμένα της εισβολής μέσω της «διευθέτησης» που προωθούν οι Βρετανοί και την παρουσιάζουν ως σχέδιο οι απαράδεκτοι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών.

-Περιμένουν οι φίλοι μας της Ουάσιγκτον ότι δεν θα αυξηθεί ο αντιαμερικανισμός στο νησί;

-Περιμένουν ότι δεν θα δούμε στροφή των Κυπρίων πολιτών προς τον ψεκασμένο Πούτιν;

Φοβάμαι θα δούμε και χειρότερα…

Πάμε παρακάτω:

Η Ελλάδα δέχεται επιθέσεις από την Τουρκία σε καθημερινή βάση. Ο Ερντογάν έχει σχέδιο. Δεν κάνει πλάκα αγαπητοί σύμμαχοι και εταίροι. Στο ταραγμένο του μυαλό τα νησιά του Αιγαίου είναι δικά του. Με πρώτη την Ουάσιγκτον, η Δύση σιωπά. Οι «κραυγές» της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι για τα πανηγύρια. Μην τις πιστεύετε…

Και ερχόμαστε στο δια ταύτα:

Τι κάνουμε σαν Ελλάδα και σαν Κύπρος; Και που γίνεται το λάθος…Καλά, στην Κύπρο το πολιτικό και το οικονομικό σύστημα είναι διεφθαρμένο. Δεν υπάρχει σωτηρία. Πολιτικά, ελέγχονται στην πλειοψηφία τους από τους ανθέλληνες Βρετανούς, οι οποίοι τους εκβιάζουν μέσω της διαφθοράς.

Στην Ελλάδα, όμως, που τα πράγματα είναι διαφορετικά, που είναι μεγαλύτερη χώρα από την Κύπρο, που είναι-όσο και να σας κάνει εντύπωση-λιγότερη διεφθαρμένη, που προσφέρει στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ δύο σημαντικότατες βάσεις παγκοσμίως, γιατί όλοι οι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν απαιτούν.

Δεν ομιλεί κανείς για δράσεις για να «κλονιστούν» οι σύμμαχοι μας, όπως π.χ. τις απειλές και τους εκβιασμούς του Ερντογάν προς τη Δύση. Αλλά μία συνεννόηση τέλος πάντων. Ότι η Ελλάδα είναι η πιο γνήσια και πιστή σύμμαχος, και απαιτεί την ίδια συμπεριφορά της Δύσης προς αυτήν…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ένα και μοναδικό σήμερα (διότι το debate των τριών υποψηφίων για την προεδρία δεν αντέχει ούτε ενός σχολίου δύο γραμμών):

Περιμέναμε και αυτή την εβδομάδα την απάντηση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, για τον πέτσινο ισχυρισμό του, ούτε λίγο ούτε πολύ, για να εξηγήσουμε τι εννοούσε, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο διαβόητος εισβολέας της Ουκρανίας, θα αναδείξει το νέο Πρόεδρο της Κύπρου, το 2023.

Δεν απάντησε. Εμείς έχουμε υπομονή. Θα περιμένουμε. Θα κάνουμε ότι πρέπει δημοσιογραφικά. Τον κ. Σχοινά τον έκαψαν κυριολεκτικά οι «Κυπριακές παρέες» των Βρυξελλών. Τον έβαλαν μπροστά και προφανώς, όπως πάντα, δεν του έδωσαν και τις αποδείξεις, διότι δεν έχουν αποδείξεις.

Οι πολίτες της Κύπρου θέλουν να γνωρίζουν πριν πάνε να ψηφίσουν. Άλλοι διότι δεν θέλουμε Πρόεδρο που θα ελέγχεται από τον Πούτιν, και άλλοι, οι «ψεκασμένοι» επειδή προφανώς κ. Σχοινά, θα θέλουν πρόεδρο που θα έχει καλές σχέσεις με τον αυταρχικό Πρόεδρο της Ρωσίας.

Με λίγα λόγια, ο Έλληνας Επίτροπος τα έκανε…Ρωσική σαλάτα. Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Σχοινάς και οι Κύπριοι των Βρυξελλών, έπεισαν και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας…Θα επανέλθουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here