Ο Ερντογάν ξεφτιλίζει Σημίτη, Πάγκαλο και την συμμορία του εκσυγχρονισμού.

0
221

Στην προσπάθειά του να αποδόμηση τον Κεμάλ Ατατούρκ, ο Ερντογάν είπε την αλήθεια για τη συνθήκη της Λωζάνης. Η συνθήκη της Λωζάνης θωρακίζει τα ελληνικά νησιά και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες.

Με αυτόν τον τρόπο όμως, ο τούρκος πρόεδρος ξεφτιλίζει τον Σημίτη, τον Πάγκαλο και όλη τη συμμορία του εκσυγχρονισμού, οι οποίοι αποδέχτηκαν τις γκρίζες ζώνες επισήμως σε Ελσίνκι και Μαδρίτη, αντί να κάνουν χρήση της συνθήκης της Λωζάνης όπως έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Διότι είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι αυτό το ολίσθημα του Ερντογάν έγινε μετά την επίσκεψη του στην Ελλάδα και την απάντηση που πήρε από τον έλληνα πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν τόλμησε να θέσει θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης.

Επίσκεψη που τα ορφανά του εκσυγχρονισμού, του ΣKAI και του ΕΛΙΑΜΕΠ, μαζί με την παρέα του Μητσοτάκη τόλμησαν να επικρίνουν.

Σήμερα όλοι αυτοί, δηλαδή ο Κώστας Σημίτης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν.

Σε ομιλία του λοιπόν σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά:

«Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη.

Με τη Συνθήκη της Λωζάνης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;

Όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάνη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς».

Υ.Γ. Εντολή «βόμβα» Ερντογάν: Στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάνης.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here