Ο Ερντογάν ρίχνει λάδι στην φωτιά: Απειλεί ευθέως με Πολεμικές Επιχειρήσεις.

0
448

Μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που διήρκεσε τέσσερις ώρες, ο Ερντογάν στοχοποίησε το Καστελόριζο, λέγοντας πως «στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων».

«Αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί» ανέφερε στην συνέχεια ενώ τόνισε πως:

«Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να ασκήσουμε και διπλωματία και στρατιωτική ισχύ. Τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα, αλλά όταν έρθει η ώρα ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Αντί να κάνουν τους νταήδες με τις στρατιωτικές δυνάμεις, τους λέω να εξετάσουν καλά τις διπλωματικές. Ας δούμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία 4 χρόνια».

Επίσης ανέφερε ότι «είδαμε πως κινήθηκαν για τα συμφέροντά τους πολλές χώρες μόλις κινητοποιηθήκαμε για την ασφάλεια των συνόρων μας στον νότο».

«Βλέπουμε με πόνο τις προσπάθειες για επέκταση της αδικίας που εφαρμόζεται εναντίον των Τούρκων στην Κύπρο εδώ και χρόνια», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Υποστήριξε ότι χάρη στο σημείο που έφεραν την πολιτική και στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας έχουν τη δυνατότητα να την προστατεύσουν υπό όλες τις συνθήκες. «Στην ανατολική Μεσόγειο χαλάσαμε τα παιχνίδια εκείνων που προσπάθησαν να φυλακίσουν την Τουρκία στις ακτές της», είπε.

Σημείωσε δε, ότι «αναμένουμε από τις χώρες τις ΕΕ οι οποίες αν και δεν μπόρεσαν να δώσουν καλές εξετάσεις στην Κύπρο, τη Συρία και τη Λιβύη, να ακολουθήσουν μια συνεπή γραμμή στην ανατολική Μεσόγειο».

«Η Τουρκία όπως και στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων, έτσι και στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου θα συνεχίσει μέχρι τέλους την αποφασιστική της στάση και την ενεργή πολιτική της».

Υ.Γ. Οδεύει προς την τελική πρόκληση ο Ερντογάν; Στέλνει το Oruc Reis στα 6 ν.μ. από τη Ρόδο.

Την τελική του πρόκληση φαίνεται πως σχεδιάζει να εκτελέσει ο Ερντογάν την ίδια ώρα που από όλες τις πλευρές του ασκούνται πιέσεις να σταματήσει όλες τις παράνομες ενέργειές του για να ξεκινήσει ο διάλογος με την Ελλάδα.

Ο ίδιος, αντίθετα, με μια ακατανόητη εμμονή δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει με τα φρένα σπασμένα την πορεία προς τον τοίχο.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της καθεστωτικής εφημερίδας Yeni Safak (εσχάτως, όλες οι κινήσεις προαναγγέλλονται από αυτήν) η Τουρκία θα ανανεώσει την παράνομη navtrex που τυπικά λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου, ως τις 25 του μήνα.

Και μάλιστα με βάση τη νέα αυτή navtex για το ερευνητικό Oruc Reis θα «δεσμευθεί» χώρος βορειότερα, ως τα όρια των χωρικών μας υδάτων στα 6 μίλια από τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here