Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης και η «Ζούγκλα»……του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

0
673

Η «Ζούγκλα» προανήγγειλε την Παρασκευή έρευνα, η οποία περιέχει εντυπωσιακά στοιχεία για την περιβόητη υπόθεση του πλοίου «NOOR 1», όπως επίσης και αποκαλύψεις στις οποίες προέβη από την φυλακή ένας εκ των πρωταγωνιστών, ο ισοβίτης σήμερα Μάκης Γιαννουσάκης.

Παραδοξότητα πρώτη: Την Κυριακή η εφημερίδα «Realnews» κυκλοφόρησε με ένθετη συνέντευξη του κ. Γιαννουσάκη, με την οποία o ισοβίτης προσπαθεί να διαψεύσει, όσα η «Ζούγκλα» δεν έχει ακόμα φέρει στο φως της δημοσιότητας!

Αυτό όπως μπορεί να υποψιαστεί ο αναγνώστης συνέβη για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους. Τίποτα δεν εξελίσσεται στη φύση τυχαία και όλα διέπονται από φυσικούς νόμους, τους οποίους ο Δημιουργός έχει φροντίσει να υφίστανται, πέρα από την ισχύ και την εξουσία των πεπερασμένων όντων του, για λόγους ισορροπίας του σύμπαντος.

Η εσπευσμένη συνέντευξη του κ. Γιαννουσάκη στην «Relalnews», δόθηκε προφανώς – έτσι υποθέτουμε εμείς τουλάχιστον – επειδή και οι δύο, τόσο ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης ενημερώθηκαν ότι η «Ζούγκλα» θα προχωρήσει στην δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων που περιλαμβάνονται σε μία έρευνα, η οποία διήρκεσε πέντε ολόκληρους μήνες.

Παραδοξότητα δεύτερη: Ο κύριος Μαρινάκης ενημερώθηκε για όσα του καταλογίζει ο ισοβίτης (όπως ορίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία) και παρέδωσε συγκεκριμένα έγγραφα για την αποστολή χρημάτων σε λογαριασμό του κ. Γιαννουσάκη στο Ντουμπάι. Δεν αρνήθηκε ότι του είχε αποστείλει ένα πολύ μεγάλο ποσόν αφού έτσι κι αλλιώς εμείς είχαμε τον αναλυτικό λογαριασμό του ισοβίτη στα χέρια μας.

Παραδοξότητα τρίτη: Όταν έχεις οικονομική συναλλαγή με άτομο που συλλαμβάνεται για διακίνηση 2,1 τόνων ηρωίνης, σπεύδεις να ενημερώσεις τους ανακριτές και να τους πεις το αυτονόητο: «Κοιτάξτε με αυτό τον παλιάνθρωπο είχα ένα αλισβερίσι κι αν βρείτε στους λογαριασμούς του τις εταιρείες μου, το και το, είχε συμβεί. Δεν περιμένεις προφανώς να το αποκαλύψουν οι δημοσιογράφοι και να γίνει το σώσε…

Παραδοξότητα τέταρτη: Ενημερώνουμε τον εφοπλιστή ότι πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε όσα του καταλογίζει ο ισοβίτης κι αμέσως ο τελευταίος επικοινωνεί από την φυλακή μαζί μας για να μας πει να μην το πράξουμε, επειδή όσα μας αποκάλυψε στο παρελθόν αποτελούν προϊόν εκβιασμού από στελέχη της κυβέρνησης!

Ποια κυβέρνηση, αφού εγώ ο ίδιος ενημέρωσα και ενέπλεξα την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο οποίος- προς τιμήν του- έστειλε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά να πάρει κατάθεση μέσα στα μαύρα χαράματα από τον Γιαννουσάκη, για όσα μου είχε αποκαλύψει τους προηγούμενους μήνες.

Παραδοξότητα πέμπτη: Εμπλέκει στην συνέντευξη τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Είναι αληθές ότι εμπλέκεται ο Καμμένος αλλά όχι για εκβιασμούς όπως υπαινίσσεται ο κ. Γιαννουσάκης.

Κάποιο απόγευμα που ο ισοβίτης συνομιλούσε μαζί μου, αφού ήδη είχε προβεί σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις, μου εξέφρασε την αγωνία του για την ασφάλεια της οικογενείας του και του ιδίου.

Από ποιόν απειλείτο, το πως και το γιατί θα το πληροφορηθείτε όταν δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία της έρευνας. Με παρεκάλεσε λοιπόν να επικοινωνήσω με κάποιον υπουργό, ο οποίος είχε λάβει μία επιστολή του και αυτός ο υπουργός δεν ήταν άλλος από τον Πάνο Καμμένο.

Το πως γνώριζα ότι είχε στα χέρια του τέτοια επιστολή θα το μάθετε και αυτό στη συνέχεια. Επικοινώνησα με τον υπουργό, του εξήγησα τι είχε συμβεί, του έδωσα τον αριθμό τηλεφώνου που επικοινωνούσα με τον Γιαννουσάκη και μετά από λίγη ώρα ο ίδιος ο Γιαννουσάκης με κάλεσε για να με ευχαριστήσει λέγοντάς μου ότι ο Καμμένος του υποσχέθηκε, πως εφ΄όσον διευκολύνει την Δικαιοσύνη και πει όλη την αλήθεια, θα πάει ο ίδιος μάρτυρας στη δίκη του.

Άλλη επαφή με τον Καμμένο ή κάποιο παράπονο του ισοβίτη για εκβιασμό ή κάτι τέτοιο δεν πληροφορήθηκα.

Παραδοξότητα έκτη: Εμφανίστηκα ως μάρτυρας στην αντιδικία Κουρτάκη- Καμμένου και εξήγησα στην Πρόεδρο του Δικαστηρίου, ότι κατά την διαδικασία παιζόταν ένα θέατρο του παραλόγου όπου ο Κουρτάκης εμφανιζόταν ως εκδότης μιας εφημερίδας «Παραπολιτικά» της οποίας όμως ιδιοκτήτης στην πραγματικότητα ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Το ότι ο Κουρτάκης εμφανίζεται ως εκδότης είναι το ανέκδοτο της δημοσιογραφικής πιάτσας. Κατά τη διάρκεια της δίκης κάτι «πέταξε» ο δικηγόρος του Κουρτάκη και απάντησα, ότι δεν μπορεί να επικαλείται τη νομιμότητα ο δημοσιογράφος, ο οποίος στην εφημερίδα του δεν έχει αναφέρει ούτε μία φορά τη λέξη NOOR 1.

Την επόμενη μέρα η εφημερίδα έκανε αναφορά στην υπόθεση του ναρκοπλοίου με προσωπική επίθεση στην εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση και συγκεκριμένη μνεία στα εντάλματα των Τούρκων εμπόρων τα οποία αποτελούσαν τον διακαή πόθο του κ. Γιαννουσάκη προκειμένου να τύχει των ευεργετημάτων του νόμου για να μειωθεί η ποινή του!

Παραδοξότητα έβδομη: Στην συνέντευξη του στη «Realnews» o κ. Γιαννουσάκης καταγγέλλει λιμενικό στον οποίο κατέθεσε επανειλημμένα. Για τον ίδιο λιμενικό σε εμένα εξέφρασε τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη του.

Τι συνέβη σε διάστημα ολίγων ημερών ούτως ώστε η γνώμη του κ. Γιαννουσάκη να ανατραπεί για όλους και για όλα εκτός από εμένα που πήρα τις συνεντεύξεις και σε εξώδικό του εκθειάζει το ήθος και την συμπεριφορά μου; Θα τα μάθετε όλα σε λίγες ώρες.

Παραδοξότητα επίσης αποτελεί το γεγονός ότι μία εφημερίδα όπως η «Realnews» ενώ είχε μία τόσο…..ενδιαφέρουσα συνέντευξη την άφησε χωρίς χτύπημα στην πρώτη σελίδα. Δεν μπορούμε να το αποδώσουμε σε απειρία του εκδότη, γιατί πείρα διαθέτει πλέον και στην έντυπη δημοσιογραφία.

Προφανώς του παρηγγέλθη εσπευσμένα λόγω των εξελίξεων και δεν πρόκανε όπως θα 'λεγε ο αείμνηστος Χαρίλαος. Το παθαίνουν αυτό οι εκδότες της Κυριακής με τα τυπώματα της Παρασκευής και το κλείσιμο των σελίδων.

Παραδοξότητα σίγουρα δεν αποτελούν τα χρέη, οι επιταγές που τρέχουν και οι ανάγκες του μαγαζιού.

Αυτά προς το παρόν, τα υπόλοιπα από αύριο…

σ.σ. Η Ζούγκλα θα αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή την υπόθεση ως δημοσιογραφικά οφείλει. 

Υπενθυμίζουμε ότι στη δημοσιογραφική έρευνα δεν χωράνε ούτε εκβιασμοί, ούτε συνδιαλλαγές, ούτε συναλλαγές. Ως εκ τούτου όσα αυτή η έρευνα φέρνει στο φως, αυτά δημοσιεύονται αυτομάτως χωρίς εκπτώσεις, δεύτερες σκέψεις και «πίσω σελίδες». 

Υ.Γ. Εάν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες θα μιλάμε για πολιτικό σεισμό!

Υ.Γ.1. Η συμμορία των Εμιράτων.

Υ.Γ.2. Ο αντιπρόεδρος Γεωργιάδης αβανταδόρος του μεγαλέμπορου τουρκικής ηρωίνης. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here