Ο Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα-Τι είπαν;

0
368

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, στο τέλος της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα, συναντήθηκε στις 16/09/20 με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας στην οποία παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Οικονομικών, Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων και Επενδύσεων, Φατμίρ Μπιτίκι και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκολα Ντιμίτροφ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σε βλέπω στην Αθήνα ως επανεκλεγέντα πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας» είπε κατά την υποδοχή ο κ. Τσίπρας.

«Είμαι επίσης χαρούμενος που η χώρα μου συνεχίζει να υποστηρίζει τη χώρα σου και τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το γεγονός ότι το Κυβερνών κόμμα ως αντιπολίτευση ήταν εναντίον της. Σήμερα όχι μόνο τη σέβεται, αλλά δίνει και μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών» πρόσθεσε, με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας να επισημαίνει πως «αυτή είναι η πραγματική επιτυχία».

«Εκπληρώνω το όνειρό μου» σημείωσε ο κ. Ζάεφ κατά την αντιφώνησή του, τονίζοντας πως μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει έρθει στην Αθήνα «για να συζητήσουμε για δουλειές, συνεργασία και οικονομία».

Η συμφωνία των Πρεσπών, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, δεν είναι μόνο μια λύση στη διαφωνία ονόματος μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και μια συμφωνία για μια μακροπρόθεσμη στρατηγική εταιρική σχέση και την ανάπτυξη μιας ευρείας σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι στην προσεχή περίοδο, σημαντικές πολιτικές αποφάσεις αναμένεται να διευκολύνουν τις πρωτοβουλίες των επιχειρηματικών κοινοτήτων μεταξύ των δύο χωρών, όπως οι συμφωνίες για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και την προστασία των επενδύσεων.

Στη συνάντηση, οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν ότι μετά από δύο χρόνια της Συμφωνίας Πρεσπών, οι Εποικοδομητικοί Αντίπαλοι της συμφωνίας και στις δύο χώρες δέχτηκαν ότι είναι μια ιστορική συμφωνία μεγάλης σημασίας για το μέλλον των λαών των δύο χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here