Ο ηθοποιός Γιώργος Κοψιδάς.

0
343

Μοιάζει περισσότερο με μπασκετμπολίστας, με ύψος 1.98 , βάρος 95 κιλά, με αθλητικό σωματότυπο και η αλήθεια είναι ότι αγαπάει το μπάσκετ.

Έχει κάνει μαθήματα κλασικού τραγουδιού, χορού και τον έχουμε γνωρίσει μέσα από συμμετοχές του στο θέατρο, τον κινηματογράφο, σε διαφημίσεις, στην τηλεόραση, φέτος μάλιστα τον απολαύσαμε και στο «Κάτω Παρτάλι».

Την καλοκαιρινή σεζόν παίζει από Τετάρτη έως Κυριακή στις 21.15 στο θερινό θέατρο Λαμπέτη στο «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» των Σακελλάριου- Γιαννακόπουλου σε διασκευή Θ. Πετρόπουλου και σκηνοθεσία Χ. Χατζηπαναγιώτη.

Κοντά μας ο Γιώργος Κοψιδάς…..

-Κύριε Κοψιδά, πως είσαστε σαν παιδί, και πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την ηθοποιία;

«To πως ήρθε η ηθοποιία στη ζωή μου είναι πολύ περίεργη ιστορία! Και είναι περίεργη γιατί σαν παιδί ήμουν παρά πολύ δειλό και συνεσταλμένο και ποτέ δεν είχα σκεφτεί , ότι θα μπορούσα να εκτεθώ στη σκηνή ή μπροστά από μια κάμερα. Δεν τολμούσα ούτε να το ονειρευτώ αν και πάντα έβλεπα τους ηθοποιούς με έναν θαυμασμό και ένα δέος!

Έχοντας κάνει παρά πολλές δουλειές στο παρελθόν, αν κάποιος μέχρι και τα 26-27 μου μου έλεγε ότι θα γίνω μια μέρα ηθοποιός θα έβαζα τα γέλια! Κάποια στιγμή τότε, ενώ έπαιζα μπάσκετ ακόμα, ξεκίνησα, χωρίς να το καταλάβω, να κάνω κάποια διαφημιστικά για την τηλεόραση.

Άρχισαν λοιπόν να με παροτρύνουν και από τις διαφημιστικές και δικοί μου άνθρωποι να σπουδάσω υποκριτική. Φυσικά τους κορόιδευα , έλεγα ότι δεν είναι για μένα, αλλά λέγε – λέγε, είπα κάποια στιγμή να δοκιμάσω. Σταμάτησα το μπάσκετ στα 28 μου και άρχισα να σπουδάζω στη δραματική.

Αυτό ήταν. Ένας καινούργιος υπέροχος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά μου . Όλα τα υπόλοιπα ήρθαν σαν καταιγίδα! Όταν κοιτάζω πόσα πολλά έχω κάνει αυτά τα λίγα χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο…αισθάνομαι ευγνώμων. Είναι υπέροχο όλο αυτό και το απολαμβάνω όσο μπορώ!»

-Βρήκατε δυσκολίες στο ξεκίνημά και ποιος σας βοήθησε;

«Πάντα υπάρχουν δυσκολίες σε ότι κάνουμε και έτσι πρέπει να γίνεται. Τίποτα δεν έρχεται τυχαία στον δρόμο μας, πάντα υπάρχει κάποιος λόγος! Στη ζωή το 10% είναι αυτό που σου συμβαίνει και το 90% είναι το πως ανταποκρίνεσαι σε αυτό που σου συμβαίνει! 

Μπορείς λοιπόν να δεις τα εμπόδια σαν δικαιολογίες για να τα παρατήσεις και να κατηγορείς την κακή σου τύχη ή να τα δεις σαν ευκαιρίες, να μάθεις, να εξελιχθείς να γίνεις καλύτερος. Η επιλογή είναι πάντα δική σου! Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι για ότι μας συμβαίνει , γιατί εμείς το έχουμε ζητήσει, είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι, τότε αλλάζει όλη η ζωή μας!

Οπότε μάλλον η απάντηση είναι: όχι, δεν έχω συναντήσει καμία δυσκολία. Όλες οι δυσκολίες και τα εμπόδια που έρχονται στον δρόμο μου, είναι απλά υπέροχες ευκαιρίες για κάποιο μεγαλύτερο όφελος.»

-Υπάρχει αλληλεγγύη στο χώρο σας, ή αντιζηλία;

«Οι άνθρωποι έχουν αρετές και αδυναμίες, σε οποίον χώρο και αν βρίσκονται. Δεν έχει να κάνει με την εργασία , είναι η ανθρώπινη φύση τέτοια. Υπάρχουν τα πάντα γύρω μας. Το θέμα είναι που επιλέγεις να δεις.

Όπου επικεντρώνεις την ενέργεια και την προσοχή σου, αυτό μεγεθύνεται. Αν επιλέξεις να βλέπεις τα θετικά και να μην τρέφεις τα αρνητικά, τότε θα ελκύσεις και άλλα θετικά. Αυτός ο νόμος λειτουργεί πάντα, είτε τον πιστεύεις είτε Όχι!»

-Μιλήστε μας για το ρόλο σας στο «Κάτω Παρτάλι» – που τόσα άκουσε αυτή η σειρά…

«Δεν έχω να πω και παρά πολλά. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη συνθήκη που βιώνω γιατί, ο επίσης πολύ ιδιαίτερος και υπέροχος σεναριογράφος μας ο Λεύτερης Παπαπέτρου, μου έδωσε ελάχιστα στοιχεία για τον χαρακτήρα μου και συνεχίζει να μου τα δίνει με το…σταγονόμετρο.

Συνήθως μάθαινα κάτι παραπάνω λίγο πριν το γύρισμα, πράγμα που έχει το ενδιαφέρον του. Υπάρχει ένα μυστήριο και για μας τους ίδιους. Τώρα τι θα γίνει στον δεύτερο κύκλο, δεν έχω ιδέα! Πάντως είμαι παρά πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε μια τόσο ωραία δουλειά.»

-Κινηματογράφος, θέατρο ή τηλεόραση; Ή όποιο προσφέρει περισσότερα οικονομικά οφέλη;

«Το κάθε ένα έχει την δική του ομορφιά και γλύκα, αλλά εγώ περισσότερο αγαπώ τον κινηματογράφο. Λατρεύω να παίζω σε ταινίες, μ ’ αρέσει όλη η διαδικασία από τις πρόβες μέχρι τα γυρίσματα.

Είχα την χαρά να συμμετάσχω ήδη σε 12 ταινίες και για τους επόμενους μήνες συζητάω για άλλες 4. Για μένα το ιδανικό θα ήταν να ταξιδεύω σε ολόκληρο τον πλανήτη κάνοντας γυρίσματα για ταινίες!

Τα χρήματα αν και σημαντικά, δεν είναι το μόνο κριτήριο για να επιλέξεις τι θα κάνεις. Για μένα δεν είναι καν το πρώτο!»

– Πιστεύετε στο ταλέντο, στην τύχη ή τις συγκυρίες;

«Όπως είπα και πιο πριν, δεν πιστεύω στην τύχη. Ευκαιρίες υπάρχουν πάντα, αλλά πολλές φορές δεν τις αντιλαμβανόμαστε καν! Αυτό που συχνά αποκαλούμε ‘καλη τύχη’ δεν είναι τίποτα άλλο από την συνάντηση της δικής μας ετοιμότητας με την ευκαιρία! Από κει και πέρα ταλέντο έχουν όλοι οι άνθρωποι σε κάτι. ΟΛΟΙ!

Το κρίμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν τολμούν ποτέ να το εκφράσουν, κυρίως από τον φόβο της αποτυχίας και τον φόβο του τι θα πουν οι άλλοι! Όταν ξεπεραστούν αυτοί οι φόβοι, ο καθένας μπορεί να λάμψει, ότι και αν είναι αυτό που ασχολείται, σε οποιονδήποτε χώρο!»

-Ποια είναι για σας η ιδανική σχέση;

«Μια σχέση που βασίζεται στην ελευθερία, στην επικοινωνία, στην συντροφικότητα, στο γέλιο, στην χαρά, στην αγάπη άνευ όρων, στην έλλειψη εγωισμού, ανάγκης για χειραγώγηση και κτητικότητα. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν υγιείς σχέσεις μόνο όταν κατακτήσουν την σχέση με τον εαυτό τους.

Όταν μπορούν να είναι μόνοι τους και να μην νιώθουν μοναξιά, τότε κάνουν σχέσεις που βασίζονται στην ανάγκη για μοίρασμα και όχι στο αίσθημα της έλλειψης. Τότε δυο ολόκληροι άνθρωποι συναντιούνται και ο ένας βοηθάει τον άλλο να ανθίσει!»

-Ένα γεγονός που σας στιγμάτισε;

«Η συνεργασία μου με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου στο «2». Μια από τις πιο μαγικές περιόδους της ζωής μου!»

-Υπάρχει κάποιος ήρωας που θα θέλατε να υποδυθείτε;

«Υπάρχουν πολλοί σε ταινίες που έχω αγαπήσει και δεν μπορώ να ξεχωρίσω μόνο έναν! Θα ήθελα παρά πολύ να ενσαρκώσω κάποιον σε ταινία του Tim Burton! Λατρεύω τους κόσμους που δημιουργεί!

Πάντως για την ώρα είμαι πολύ χαρούμενος γιατί τον χειμώνα θα υποδυθώ τον Φιλέα Φογκ, τον πρωταγωνιστή στο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», στο Μέγαρο Μουσικής! Έναν πολύ ιδιαίτερο και αινιγματικό χαρακτήρα, που όσο τον ερευνώ, τόσο με ιντριγκάρει και περισσότερο!»

– Ένα απραγματοποίητο όνειρό σας;

«Ένα σπίτι στην εξοχή, δίπλα σε δάσος και σε ποτάμι, με πολύ μεγάλο κήπο, όπου θα έχω φυτέψει όλων των ειδών τα δέντρα, πολλά ζώα που τα αγαπώ πολύ….Λατρεύω να ασχολούμαι με την φύση. Με ξεκουράζει, με αναζωογονεί και με γεμίζει ενέργεια.»

– Φέτος πρωταγωνιστείτε στο «Ούτε Γάτα ούτε Ζημιά». Πείτε μας για το ρόλο σας;

«Το έργο είναι μια από τις κλασσικές κωμωδίες του δίδυμου Σακελάριου-Γιαννακόπουλου……γράφτηκε αρχικά για τον θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη και λίγο μετά έγινε και κινηματογραφική επιτυχία.

Εγώ υποδύομαι τον Νίκο, έναν μποέμ τύπο που φλερτάρει απροκάλυπτα μια παντρεμένη ,που του αντιστέκεται! Όταν όμως εκείνη υποψιάζεται ότι ο άντρας της έχει ερωμένη, παίρνει απόφαση να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα και ενδίδει στο φλερτ του Νίκου!

Από μια παραξενιά της τύχης τα δυο παράνομα ζευγάρια θα συναντηθούν στο ίδιο χωριό και στο ίδιο σπίτι και εκείνη αποφασίζει να παίξει ένα παιχνίδι, κάνοντας ότι δεν είναι αυτή, αλλά κάποια που της μοιάζει! Η συνεχεία είναι απολαυστική!!»  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here