Ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης.

0
528

Από τους ωραίους ηθοποιούς της νέας γενιάς ο Πέτρος Λαγούτης γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1975 στην Αθήνα, σπούδασε Ναυτιλιακά στο πανεπιστήμιο Πειραιά – χρωστάει ακόμη 9 μαθήματα για το πτυχίο – είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης- Κάρολος Κουν, ασχολείται ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο, παντρεύτηκε στα 27ά του την επίσης εξαίρετη ηθοποιό Μυρτώ Αλικάκη, απέκτησαν δυο αγοράκια και χώρισαν έπειτα από αρκετά χρόνια διατηρώντας όμως καλές σχέσεις ώστε να παιδιά να μεγαλώνουν με απόλυτη συνεννόηση και αγάπη.

Έγινε γνωστός μέσα από δημοφιλείς σειρές της τηλεόρασης κι από ταινίες που συμμετείχε αλλά έχει παίξει και σε πολύ αξιόλογες παραστάσεις δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες στο θέατρο. Ας τον καλωσορίσουμε.

-Κύριε Λαγούτη όποιο ρόλο κι αν υποδυθείτε οι θεατές σας λατρεύουν. Που νομίζετε ότι οφείλεται αυτό;

«Σίγουρα θα υπάρχουν και θεατές που θα με βλέπουν με πιο επικριτικό μάτι. Στη δουλειά μας δε γίνεται να αρέσεις σε όλους. Το σημαντικό είναι να σέβεσαι τον εαυτό σου, και να αγαπάς αυτό που κάνεις κάθε φορά. Νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο σέβεσαι και το κοινό.»

-Μιλήστε μας λίγο για τα παιδικά σας χρόνια και πως από τα ναυτιλιακά βρεθήκατε στην υποκριτική.

«Πέρασα από πολλά στάδια…..Μικρός ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής. Μετά ήθελα να σπουδάσω ψυχολογία αλλά δεν πέρασα και έτσι κατέληξα στα ναυτιλιακά.

Κάπου στο τέταρτο έτος του πανεπιστημίου, η αδερφή μου και ένας φίλος με έπεισαν να δοκιμάσω τις ικανότητες μου στην υποκριτική. Έδωσα εξετάσεις στο Εθνικό και στο Τέχνης και τελικά πέρασα στο Θέατρο Τέχνης.

Θυμάμαι πολύ έντονα από τα παιδικά μου χρόνια την πλατεία του Ν. Ψυχικού, όπου μεγάλωσα και το παιχνίδι με όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Αυτό που δεν θα ξεχάσω είναι όταν έμπαινε η άνοιξη, που με τα υπόλοιπα παιδιά τρώγαμε τα πρώτα μας παγωτά και μετρούσαμε ποιος έτρωγε τα περισσότερα!»

-Χρωστάτε 9 μαθήματα ακόμη για το πτυχίο σας; Σκέφτεστε να τα δώσετε; Μήπως στην κρίση που βιώνουμε είναι καλύτερα ν ασχοληθείτε με τη ναυτιλία απ ότι με την ηθοποιία;

«Δεν το έχω σκεφτεί ούτε για μια στιγμή. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω και δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή που έκανα τότε.»

-Είστε από εκείνους που όταν βάζουν στόχους τους πετυχαίνουν; Πως είναι σαν άνθρωπος ο Πέτρος;

«Προσπαθώ πάντα τους στόχους που βάζω να τους πετυχαίνω. Έχουν υπάρξει βέβαια και φορές που δεν τα έχω καταφέρει και άλλες που συνειδητοποιώ ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος και υπομονή από μέρους μου… αλλά τελικά νομίζω ότι ο μεγαλύτερος στόχος μου είναι ακριβώς αυτός: να γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου, να “παλεύω” μαζί του και όπου μπορώ να τον βελτιώνω… τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους.»

-Έχετε δυο αγοράκια για ποιον παίρνετε τις σοκολάτες για εκείνα ή για εσάς;

«Η αλήθεια είναι πως και οι τρεις λατρεύουμε τις σοκολάτες. Σίγουρα παίρνω πιο συχνά για τα παιδιά. Εγώ πλέον τις απολαμβάνω περισσότερο όταν διαβάζω.»

-Αν σας ζητούσαν ν ακολουθήσουν το επάγγελμά σας θα τα ενθαρρύνατε και πόσο δύσκολο είναι να είσαι γονιός στην εποχή μας;

«Δεν με απασχολεί τι επάγγελμα θα ακολουθήσουν. Θα είμαι δίπλα τους σε ό,τι επιλέξουν αρκεί να νιώσω ότι το θέλουν πραγματικά και τους γεμίζει. Οι άνθρωποι πλέον περνάμε τη μισή ζωή μας δουλεύοντας οπότε θέλω τα παιδιά μου να είναι χαρούμενα κι ευτυχισμένα. .Θεωρώ ότι αν έχεις αγάπη και καλή επικοινωνία με τα παιδιά σου και είσαι πρόθυμος να “βουτήξεις” στον κόσμο τους το να είσαι γονιός είναι ευτυχία.»

-Πως βιώνετε την κατάσταση στη χώρα μας και τι θα είχατε να πείτε στους πολιτικούς μας;

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για όλο τον κόσμο νομίζω. Πιστεύω ότι πρέπει να προβάλουμε περισσότερο τα στοιχεία του πολιτισμού μας και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αγαθά που προσφέρει η χώρα μας.»

-Πιστεύετε στην τύχη , τη σκληρή δουλειά ή το ταλέντο;

«Για μένα η επιτυχία σε κάθε επάγγελμα είναι ένας καλός συνδυασμός και των τριών.»

-Φέτος εμφανιστήκατε στη «Μονογαμία» του Πάρρα θεατρικού συγγραφέα και ψυχιάτρου στο θέατρο Άνεσις με τον Κρατερό Κατσούλη, ερμηνεύοντας το ρόλο του μονογαμικού και πιστού αδελφού του. Στη ζωή είστε έτσι;

«Ο χαρακτήρας που ερμηνεύω έχει διάφορα συμπλέγματα και είναι γενικότερα μια αρκετά περίπλοκη προσωπικότητα. Αν αρκεστούμε όμως στα δυο στοιχεία που αναφέρατε, μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα θεωρώ τον εαυτό μου μονογαμικό και πιστό στους δικούς μου ανθρώπους.»

-Τι εκτιμάτε και τι αποστρέφεστε σε έναν άνθρωπο;

«Εκτιμώ πολύ την ειλικρίνεια και με ενοχλεί η σκληρότητα στους ανθρώπους.»

-Ποιος ο αγαπημένος σας ρόλος;

«Δεν πιστεύω σε «αγαπημένους» ρόλους, ούτε ονειρεύομαι κάποιους ρόλους… Πιστεύω στις καλές συνεργασίες, στην επικοινωνία και στη χημεία μεταξύ των ανθρώπων και σε εκείνες τις λίγες εμπνευσμένες στιγμές που ο κόπος του καλλιτέχνη παίρνει σάρκα και οστά πάνω στο σανίδι. Με αυτό τον τρόπο κάθε ρόλος είναι ικανός να «αγαπηθεί» από τον κάθε ηθοποιό που τον ερμηνεύει.»

-Θα επιλέγατε μια σύντροφο πάλι από το καλλιτεχνικό περιβάλλον ή πιστεύετε ότι καλύτερα ένα ζευγάρι να έχει διαφορετικές δουλειές;

«Πιστεύω ότι αν δυο άνθρωποι είναι ερωτευμένοι και είναι καλά μαζί δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνει ο καθένας.»

-Ένα απραγματοποίητο όνειρό σας;

«Η χαμένη ανεμελιά των παιδικών μου χρόνων… αλλά φοβάμαι ότι θα μείνει για πάντα απραγματοποίητο.»

-Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο;

«Αρχικά σκεφτόμαστε να συνεχίσουμε τη «Μονογαμία» από τον Οκτώβρη και συζητάμε και κάποιες καινούργιες ιδέες που ακόμα όμως είναι νωρίς να μιλήσω για αυτές.»

-Σας ευχαριστώ…

«Κι εγώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here