Ο Κοτζιάς ρίχνει «βόμβες» στην Κύπρο: O Άντρος του ΑΚΕΛ αποφεύγει την αλήθεια όπως ο διάβολος το λιβάνι!

0
591

Αποκαλυπτικός είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, ενόψει της Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή τον Μάρτιο στη Νέα Υόρκη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου και στην Νικολέττα Κουρούσιη διαμηνύει πως η Άγκυρα με τη συνδρομή του Λονδίνου δεν θέλουν να ληφθεί υπόψη στην Πενταμερή το κεκτημένο του Κραν Μοντάνα. Σημειώνει ότι η Τουρκία θέλει να εμφανίσει τη συνομοσπονδία ως συμβιβασμό.

Αναφέρεται μεταξύ άλλων και στις επιθέσεις που δέχτηκε από Κύπριους πολιτικούς, ενώ σχολιάζει για πρώτη φορά τις αναφορές στο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, σύμφωνα με τις οποίες ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ζήτησε από τον τέως πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, την απομάκρυνσή του από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε τις αναφορές στο βιβλίο σας, σύμφωνα με τις οποίες ζήτησε την απομάκρυνσή σας, ως «αναληθή κουτσομπολιά». Πώς απαντάτε;

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ αποφεύγει σαν ο διάβολος το λιβάνι να διαψεύσει την ουσία, ότι, δηλαδή, ζήτησε από τον Τσίπρα την απομάκρυνσή μου από τη θέση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Τον ενοχλούσε, που έθετα το ζήτημα των εγγυήσεων και της κατοχής. Στη Γενεύη διέδιδε ότι η πολιτική μου δεν εκφράζει την Ελληνική κυβέρνηση. Γιατί το έκανε; Εκείνος γνωρίζει.

Στο βιβλίο, και μάλιστα σε υποσημείωση -και σε αυτήν παρεμπιπτόντως- αναφέρω ότι έκανε αυτή την κρούση στον Τσίπρα «συνοδευόμενος από τον Κατρούγκαλο» πριν καν «τελειώσει η διαπραγμάτευση στη Γενεύη».

Εκείνος διατείνεται ότι δεν είχε δει ποτέ τον Κατρούγκαλο πριν το 2019 που έγινε υπουργός, κάτι ολοφάνερα μη αληθές. Ο Κατρούγκαλος ήταν στη Γενεύη ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και έκανε εκεί, μαζί με τον Καλπαδάκη, συναντήσεις μαζί του.

Το κύριο ψευδές επιχείρημα του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, προκειμένου να αποφύγει την αλήθεια, είναι ότι δεν πήγε μετά τη Γενεύη στην Αθήνα ως τάχα γράφω. Μα πουθενά δεν λέγεται στο βιβλίο ότι αυτός πήγε στην Αθήνα για να κάνει την κουβέντα.

Στήνει μια ψευδή πληροφορία, για να την «κατατροπώσει» μόνος του. Το βιβλίο σημειώνει με σαφήνεια ότι αυτό συνέβη «πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση στη Γενεύη». Υπάρχουν άνθρωποι που τους ενοχλεί η αλήθεια, αλλά όχι οι προκλητικές πράξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ «Φ» της Κυριακής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here