Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ τον «βρώμικο» ρόλο του ΣΚΑΪ και του Τούρκου Ατζούν Ιλιτζαλί, παραγωγού του Survivor!!

0
177

Με την φράση «Κάποιοι ήθελαν σκόπιμα να αποτύχει η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα», στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς άνοιξε νέο κεφάλαιο στην συζήτηση για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της συνάντησης, αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση λέγοντας πως «είχαμε το πρωτοφανές πριν πατήσει το πόδι του, είχαν βγει τα συμπεράσματα…..ήθελαν να υπονομεύσουν», αλλά και για την συνέντευξη Ερντογάν στον ΣΚΑΪ και όχι στο ΑΠΕ όπως ήταν προγραμματισμένο.

Μάλιστα επικαλέστηκε και δηλώσεις του Ερντογάν σε τούρκους δημοσιογράφους σύμφωνα με τις οποίες για να δώσει την συνέντευξη τον έπεισε ο διευθυντής ενημέρωσης μου. «Ποιος είναι;», αναρωτήθηκε. «Είναι ένας παραγωγός τούρκος με σήριαλ που έχει το Survivor», για να καταλήξει λέγοντας πως κάποιοι ήθελαν να αποτύχει η επίσκεψη. Πρόκειται για τον γνωστό Τούρκο Ατζούν Ιλιτζαλί, παραγωγό του Survivor!

Να σημειωθεί ότι το θέμα είχε αποκαλύψει η Realnews της Κυριακής φωτίζοντας το παρασκήνιο της συνέντευξης του Ερντογάν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Νίκο Κοτζιά ο Ερντογάν φέρεται να είπε σε Τούρκους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν: «Φαίνεται ότι έκανα λάθος» για τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και όχι στον ΑΠΕ.

«Ποιος άνοιξε το θέμα περί Λωζάνης και επέμενε και δεν του αρκούσε η πρώτη απάντηση; Αυτοί που άλλαξαν τη συνέντευξη του Ερντογάν. Κάποιοι σκόπιμα ήθελαν να αποτύχει η επίσκεψη. Κάποιοι ενοχλούνται από την δυναμική εξωτερική πολιτική και θέλουν αδράνεια» είπε.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναλύοντας τα της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα υποστήριξε ότι «δεν φοβόμαστε καμία συζήτηση και κανένα διάλογο. Ο πυρήνας της εξουσίας στην Τουρκία είναι ο Ερντογάν. Γι’ αυτό και τον καλέσαμε. Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε με κανέναν άλλον».

Ο Ν. Κοτζιάς επανέλαβε ότι ο Τούρκος πρόεδρος «είπε για πρώτη φορά ότι δεν αμφισβητεί ελληνικά εδάφη» και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση είπαν ότι υπερασπίζονται τη συνθήκη της Λωζάνης» για να ρωτήσει: «Νομίζετε ότι αυτή η υπεράσπιση έπεσε από τον ουρανό ή είναι αποτέλεσμα επίπονης εργασίας;».

{videobox}MXEaZJOy6Y8{/videobox}

Υ.Γ. ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΚΑΪ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here