Ο Λύτρας απαντά σε Γκάγκα-Μαγιορκίνη για την προσπάθεια υποβάθμισης της μελέτης: «Είχαμε ενημερώσει αυτούς που έπρεπε».

0
304

Μετά τις σαφείς αιχμές για τη μελέτη που άφησαν, την Πέμπτη 16/12/21, η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο Θεόδωρος Λύτρας με μία σειρά από αναρτήσεις στο Twitter υπογραμμίζει πως όποιος αμφισβητεί την έρευνα που έκανε με τον Σωτήρη Τσιόδρα πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδικασία…

Όπως επισημαίνει στην έρευνα που έκανε με τον Σωτήρη Τσιόδρα δεν έκρυψαν το παραμικρό και ενημέρωσαν αυτούς που έπρεπε και τονίζει:

«Απευθείας σε δημοσίευση σε αξιόλογο peer-reviewed περιοδικό, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, κι έχοντας πρώτα ενημερώσει αυτούς που έπρεπε. Δηλαδή δε κρύψαμε το παραμικρό, και δράσαμε με επιστημονικά υπεύθυνο και ηθικό τρόπο».

Μάλιστα, απαντώντας σε όσους επιχειρούν να απαξιώσουν τη μελέτη τους, τονίσει:

«Μάλιστα η επιστημονική κριτική δε γίνεται στο καφενείο ή τα τηλεπαράθυρα, αλλά έχει διαδικασίες: Όποιος θεωρεί πως υπάρχουν αδυναμίες σε μια δημοσιευμένη μελέτη οι οποίες την «ακυρώνουν», στέλνει letter στο περιοδικό, ο editor ελέγχει τη βασιμότητα, και το δημοσιεύει μαζί».

Όσον αφορά την απάντηση του ίδιου αλλά και του Σωτήρη Τσιόδρα, τονίζει:

«ΕΤΣΙ γίνεται στην επιστήμη, και με τον Σωτήρη Τσιόδρα καλωσορίζουμε και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε δομημένη κριτική. Σε μπερδεμένα μισόλογα κι αποσπάσματα, δε μπορούμε να απαντήσουμε κάτι. Έχουμε επίσης κατανόηση-όπως κατανοεί κι ο κόσμος».

Αναλυτικά οι αναρτήσεις του:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here