Ο Μητσοτάκης επικύρωσε στη Βουλή ότι ΔΕΝ μπορεί να διαχειριστεί την κρίση…του Γ. Λακόπουλου.

0
370

Ούτε καν στα λόγια δεν μπορεί να υπερασπιστεί την πολιτική του – Κύκνειο άσμα, στο έλεος του Τσίπρα – Μετά την Εθνική Αντίσταση, ισοπέδωσε και το Πολυτεχνείο.

Αν η Βουλή είναι ο Ναός της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχθηκε περισσότερο…ασεβής από κάθε άλλη φορά:

«Ανέβηκε στο βήμα και άρχισε να κλέβει…εκκλησία. Έριξε στο καναβάτσο τον νευρικό και αδύναμο Κυριάκο Μητσοτάκη, που προσπάθησε ματαίως να διασωθεί από την τρικυμία στην οποία ο ίδιος μαζί με τη χώρα έβαλε και τον εαυτό του».

Ο Πρωθυπουργός εμφανίσθηκε με ρηχά και ανούσια κείμενα, αμήχανων λογογράφων, τα οποία δεν μπορούσε καν να υπερασπιστεί. Παρουσία πλίνθοι και κέραμοι: Αδέξιες χειροτονίες, αοριστολογίες, μπαρούφες για βουνοκορφές, παιδαριώδεις διαλέξεις περί ατομικής ευθύνης και διχαστικές ιαχές απελπισίας.

Οι απίστευτες θεωρίες, με επωδό το «μια χαρά τα κάναμε», συνοδεύονται με υψηλούς τόνους, με το στόμα γεμάτο κορώνες που επιζητούσαν στήριξη με τυφλά χειροκροτήματα.

Αυτή τη φορά έλειψαν οι δακρύβρεχτες αναφορές στα «παιδιά των ντελίβερι» και τους «ανθρώπους που μαζεύουν  τα σκουπίδια», που είχε ανακαλύψει στο πρώτο κύμα, αλλά ήδη ξέχασε.

Δεν ξέχασε όμως να επαναλάβει μια υβριστική ισοπέδωση σαν αυτή που είχε κάνει για την Εθνική Αντίσταση κομπάζοντας ότι διαλύει…«ιδεολογικά άβατα»: «Στο Πολυτεχνείο υπήρχαν πολίτες όλων των πολιτικών παρατάξεων».

Νωρίς το ανακάλυψε. Αλλά έστω κα τώρα ας στείλει τη λίστα με στελέχη της Δεξιάς από τη Συντονιστική Επιτροπή της κατάληψης, τα κρατητήρια, τις εξορίες και τις διώξεις για τη συμμετοχή τους. Και να μαζέψει και τους βουλευτές του που καθυβρίζουν τους αγωνιστές του Νοέμβρη.

Απέναντι στο φαινόμενο του αδύναμου πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ως ο πωλών τοις μετρητοίς: Συγκροτημένος και ευθύβολος λόγος, επιχειρήματα με κοινοβουλευτικό ήθος, ευπρέπεια εκφοράς και πολιτική ουσία. Σκόρπισε σε ρυθμό προπόνησης τον αντίπαλο του στα τέσσερα σημεία της αίθουσας.

Τρικυμία εν κρανίω

Από το ρηχό και αδέξιο – αλλά δεξιό – Πρωθυπουργικό λόγο, δεν έλειψαν οι γκάφες. Από τη μια  ισχυρίσθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να δημιουργήσει απεριόριστο αριθμό ΜΕΘ στην κορύφωση της πανδημίας και από την άλλη κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι δεν άφησε αρκετές, όταν δεν υπήρχε πανδημία.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here