Ο ΜΗ ανασχηματισμός και οι συμβολισμοί του-Ο Κυριάκος διέψευσε τον εαυτό του!….του Σπύρου Γκουτζάνη.

0
524

Ο τρόπος με τον οποίο ο Πρωθυπουργός χειρίστηκε το θέμα του ανασχηματισμού, αποτελεί Παγκόσμια Πρωτοτυπία: Αρχικά τον εξήγγειλε, ακολούθως τον ανέβαλε (αφήνοντας τις φήμες να σέρνονται στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία) και τελικά τον ακύρωσε, διαψεύδοντας τον εαυτό του!

Οι «βελτιώσεις» που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της εβδομάδα που πέρασε δεν συνιστούν ανασχηματισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποκύπτοντας σε πιέσεις πολιτικών και οικονομικών παραγόντων και διατηρώντας εσωκομματικές ισορροπίες, απέφυγε να μετακινήσει ακόμη και τους υπουργούς που (κατά γενική ομολογία) δεν τα πήγαν καλά στον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής του.

Τον ανασχηματισμό που δεν έγινε τον είχε εξαγγείλει μόνος του ο Πρωθυπουργός, κατά το ταξίδι του στο Ισραήλ στα μέσα Ιουνίου, χωρίς καν να προκληθεί.

Εκεί μιλώντας στους δημοσιογράφους τους είπε: «Για τον ανασχηματισμό δεν θα με ρωτήσετε;», για να προσθέσει ότι «θα είναι διορθωτικές παρεμβάσεις». Μία ημέρα αργότερα από την Αθήνα έκανε «διορθωτική» διαρροή ότι δεν εννοούσε τις επόμενες ημέρες, αλλά τις επόμενες εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός διέψευδε τον εαυτό του! Με το που δημοσιοποιήθηκε η πρόθεσή του για ανασχηματισμό, άρχισαν οι πιέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς παρενέβη για να προστατεύσει τους δικούς του υπουργούς και για να ζητήσει την ποσόστωση του στην Κυβέρνηση.

Αλλά και ισχυροί οικονομικοί παράγοντες παρενέβησαν για να σώσουν αποτυχημένους υπουργούς. Η επόμενη διαρροή ήταν ότι θα έκανε τον ανασχηματισμό μετά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Εν τέλει ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε, ούτε σε αυτή την φάση.

Ήδη οι πληροφορίες από τα κυβερνητικά παρασκήνια αναφέρουν ότι μετατίθεται για το τέλος του Οκτωβρίου, ότι θα είναι μεγάλος και θα ενσωματώνει την εμπειρία της διακυβέρνησης.

Συμπληρωματικά από τους ίδιους κυβερνητικούς κύκλους διαρρέει ότι δεν θα μπορούσε να κάνει ανασχηματισμό τώρα εν μέσω τριών κρίσεων: την αναζωπύρωση του κορονοϊου, τον τουρισμό και συνολικά την δευτερογενή οικονομική κρίση και τα Ελληνοτουρκικά.

Το να αλλάξει, για παράδειγμα, τον Χάρη Θεοχάρη (που ήταν ο πρώτος που θα άφηνε την κυβέρνηση) κρίθηκε ότι δεν θα ήταν παραγωγικό εν μέσω της τουριστικής περιόδου, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει ότι σώζεται.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here