Ο Μιχάλης Ιγνατίου βάζει στην θέση του τον Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ…

0
253

Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι από τους κορυφαίους δημοσιογράφους, ο οποίος έχει αποδείξει εδώ και δεκαετίες ότι υπηρετεί πραγματικά το λειτούργημα, αλλά είναι και πατριώτης.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι ήταν αυτός που είχε αποκαλύψει τα μαύρα δολάρια που είχαν δώσει οι ΗΠΑ για να προωθήσουμε το σχέδιο Ανάν, μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές επιτυχίες στην ιστορία της Ελληνικής δημοσιογραφίας.

Δείτε λοιπόν στο σημερινό του άρθρου όπου κατακεραυνώνει την κ. Nuland για την αγιοποίηση της Τουρκίας, και πως καταλήγει αναφερόμενος στον απερχόμενο Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΠΑΙΑΤ: Η πολιτική του Αμερικανού πρέσβη να ικανοποιεί κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα, προσφέροντας συνεντεύξεις και ειδικές ενημερώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, κατέρρευσε.

Διότι το «οικοδόμημα» είχε κτιστεί στην άμμο. Νόμιζε ότι με τον τρόπο αυτό θα ικανοποιούσε τα «θηρία». Η πολιτική αυτή παραλίγο να υπονομεύσει τη δουλειά των ανταποκριτών, οι οποίοι είναι καθημερινά στο Λευκό Οίκο, και οι οποίοι-μετά το τέλος της πανδημίας-θα βρίσκονται καθημερινά και στις ενημερώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως και πριν.

Ήταν απαράδεκτη κ. Πρέσβη η πολιτική σας αυτή. Να σας θυμίσω ότι όταν έτρωγε, άδικα, άγριο «ξύλο» η Αμερική από τα Ελληνικά ΜΜΕ, ήταν οι ανταποκριτές αυτοί που μιλούσαν τη γλώσσα της αλήθειας.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα αναχωρήσει τον Μάιο από την Ελλάδα, όχι με τον τρόπο που ήθελε. Διότι θα τον συνοδεύει η απόφαση της κ. Νούλαντ να μετατρέψει ξανά την Τουρκία στον ακρογωνιαίο λίθο της Αμερικανικής Εξωτερικής πολιτικής.

Είναι εντελώς λάθος η απόφαση της κ. Nuland και υπονομεύει και την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία προτίμησε να σπάσει και κάποιες συμμαχίες για να υποστηρίξει την Αμερική.

Αλλά, φαντάζομαι, ότι θα τα ξαναπούμε για τη θητεία του κ. Πάιατ, μέχρι την οριστική αποχώρησή του από την Ελλάδα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου ΕΔΩ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here