Ο Νικήτας Κακλαμάνης «δείχνει την έξοδο» στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

0
301

Η υποτέλεια δεν είναι το μέλλον μας όταν έχουμε δίκαιο 100% για τις αποζημιώσεις….

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Α’ Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης με άρθρο του στην «Εστία», επικρίνει ανοικτά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την παράλειψη να θέσει το θέμα των αποζημιώσεων στην Άγκελα Μέρκελ.

Η Σφαγή του Διστόμου και το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πριν από 80 χρόνια περίπου, αποτελούν δύο γεγονότα, που μπορεί να θέλουν να ξεχάσουν οι Γερμανοί αλλά οφείλουν να θυμούνται πάντα οι Έλληνες.

Είναι δύο ιστορικές στιγμές, που αποδεικνύουν το μέγεθος της ολικής καταστροφής, το οποίο προκάλεσαν στη Πατρίδα μας, οι πρόγονοι της Άνγκελα Μέρκελ και για την οποία ακόμη και τώρα, αρνούνται να ζητήσουν – τουλάχιστον – συγνώμη από τον Ελληνικό Λαό.

Δυστυχώς, η κ. Μέρκελ δεν είχε το πολιτικό θάρρος, να το κάνει ούτε στη πρόσφατη επίσκεψη της στην Αθήνα, η οποία μάλιστα, έγινε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα της Εθνικής Εορτής μας.

Δικαιολογημένα, εδώ, θα πει κάποιος: «Η Μερκέλ σωστά έπραξε. Γιατί να «σκαλίσει» ένα θέμα, που για τους Γερμανούς έχει λήξει. Εμείς, τι κάναμε; Γιατί δεν το φέραμε στο τραπέζι;».

Δεν θα έχει – τελείως – άδικο. Η Γερμανίδα Καγκελάριος ακολούθησε την πάγια γραμμή του Βερολίνου για το θέμα των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου προς τη Χώρα μας: «Περασμένα-ξεχασμένα».

Όταν όμως τη δέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρώτη Πολίτης της Ελλάδας, δεν επιτρέπεται να μην ακούει λέξη για το συγκεκριμένο ζήτημα. Όχι, γιατί το επιβάλλουν οι –κατά τους «διεθνιστές» – οι «εθνικιστές» και οι «υπερπατριώτες»,  αλλά επειδή είναι υποχρέωση στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, που θανατώθηκαν από τους Ναζί και του ολέθρου, που προκάλεσαν σε ολόκληρη τη Πατρίδα μας.

Πριν από δύο χρόνια, Ιανουάριος του 2019 ήταν, η κ. Μέρκελ είχε έρθει ξανά στην Αθήνα. Και είχε συναντηθεί με τον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Τότε όμως, είχε ακούσει – πρόσωπο με πρόσωπο – ότι δεν ειπώθηκε ξανά από την ομόλογο του, την 28η Οκτωβρίου του 2021.

Ο κ. Παυλόπουλος on camera είχε υπενθυμίσει ευθέως τις απολύτως δικαιολογημένες και ενεργές απαιτήσεις της Ελλάδας, τόσο για τις γερμανικές αποζημιώσεις, όσο και για το κατοχικό δάνειο. Η κ. Μέρκελ και εκείνη τη μέρα (11η  Ιανουαρίου 2019) έκανε επίσης, την…κωφή. Η Ελληνική «υπενθύμιση» όμως είχε γίνει και μάλιστα στο ανώτερο πολιτειακό επίπεδο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here