Ο Πάιατ Διασύρει τον Νίκο Δένδια! Σιωπή μέχρι στιγμής από τον Έλληνα υπουργό.

0
262

Ο απερχόμενος Πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ υπηρέτησε στην Ουκρανία, την κρίσιμη περίοδο με την ανατροπή της Κυβέρνησης το 2014. Σύμφωνα μάλιστα με το ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν, ο ρόλος του μαζί με τον ρόλο της Βικτώρια Νούλαντ ήταν εξαιρετικά κρίσιμος για τις εξελίξεις που ακολούθησαν.

Στην συγκεκριμένη έρευνα μάλιστα, φέρονται και οι δύο να μιλούν απαξιωτικά για την ΕΕ και να πρωταγωνιστούν στις κινητοποιήσεις που εξελίχθηκαν σε μία βίαιη ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Βίκτορ Φέντοροβιτς Γιανουκόβιτς.

Ουδείς φυσικά μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια τα πραγματικά γεγονότα και τον ρόλο του τότε Αμερικανού Πρέσβη στην Ουκρανία. Αυτό όμως που συνέβη πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα, παραπέμπει στις πιο μαύρες εποχές του νεότερου Ελληνικού κράτους.

Ο πρέσβης Πάιατ λοιπόν σε μία πρωτοφανή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της Κυβέρνησης, εξέθεσε δημοσίως τον Νίκο Δένδια, προσβάλλοντας τον μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο.

Αν τώρα συνδυάσουμε όλα αυτά με το πρωτοσέλιδο της ΕΣΤΙΑΣ που κυκλοφόρησε την Κυριακή 04/03/22 και αποκαλύπτει αναβολή των εκλογών στη χώρα μας μετά από εντολή του ΝΑΤΟ, καταλαβαίνουμε πολλά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός απερχόμενος διπλωμάτης, είχε επισκεφθεί πάμπολλες φορές τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών προκειμένου να τον ενημερώσει για τα Ρωσικά πολεμικά σχέδια σε βάρος της Ουκρανίας. Υποστήριξε μάλιστα ότι του είχε επισημάνει και την απειλή που συνιστά μία τέτοια εξέλιξη στην Ελληνική κοινότητα της Μαριούπολης!

Μπορεί η δημόσια παρέμβαση του να αποκρύφτηκε από τα συστημικά ΜΜΕ για προφανείς λόγους, όμως φαίνεται ότι ο πρέσβης επιστρέφει. Με μία περίεργη μάλιστα διαρροή σε εφημερίδα γνωστή για τις σχέσεις της με το Μέγαρο Μαξίμου.

Η διαρροή λοιπόν χρεώνεται σε ανώνυμο σχολιαστή, και παρουσιάζει τον Νίκο Δένδια ως άχρηστο, ο οποίος πίστεψε τον Σεργκέι Λαβρόφ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο ίδιος ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών μετέπειτα είχε δηλώσει ότι ο Λαβρόφ δεν πρέπει να γνώριζε τις προθέσεις του Πούτιν!

Ενώ παρουσιάζεται και δεύτερος ανώνυμος σχολιαστής στο ίδιο δημοσίευμα, που επαναλαμβάνει ότι ο Δένδιας είναι…ανάξιος για την θέση που κατέχει!

Ο Νίκος Δένδιας λοιπόν εμφανίζεται στην καλύτερη ως ανίκανος και στην χειρότερη ως «πράκτορας των Ρώσων», επειδή δεν άκουσε τον πρέσβη, αλλά «πίστεψε» τον Λαβρόφ.

Ο Πάιατ διασύρει το Νίκο Δένδια! Σιωπή μέχρι στιγμής από τον Έλληνα υπουργό

Εδώ ο πρέσβης Πάιατ ξεπερνάει τα εσκαμμένα. Μπορεί η προηγούμενη θεσμική του πρόκληση με την πρόσκληση της Ελληνίδας Προέδρου της Δημοκρατίας σε…Ελληνικό έδαφος να προκάλεσε κλαυσίγελο αφού η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου είναι ήδη απαξιωμένη στο πανελλήνιο, εδώ όμως έχουμε ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα μίας δημοκρατικά εκλεγμένης Κυβέρνησης.

Το γεγονός ότι ο Νίκος Δένδιας δεν έχει αντιδράσει απέναντι στην δημόσια προκλητική αναφορά του πρέσβη Πάιατ, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά. Ένας Υπουργός Εξωτερικών που ανέχεται να τον παρουσιάζουν ως «ανίκανο» στην καλύτερη περίπτωση, προσβάλει όντως τον θεσμικό του ρόλο.

Εάν η Ελληνική πολιτεία δεν αντίδραση απέναντι σε αυτή την πρόκληση του Αμερικανού Πρέσβη, τότε είμαστε όντως Μπανανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here