Ο Πάτσης Συμβολίζει την λεηλασία του Δημοσίου από τις «Γαλάζιες» Ακρίδες…δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

0
185

«Έχουμε Βουλευτές του Κυβερνώντος Κόμματος που λειτουργούν ως Τρωκτικά»…διαπίστωσε ο Αλέξης Τσίπρας….

«Ο κ. Πάτσης συμβολίζει τη Γαλάζια Λεηλασία, έχουν πέσει σαν τις Ακρίδες»… δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας…

«Έχουμε Βουλευτές του Κυβερνώντος Κόμματος που λειτουργούν ως  τρωκτικά»… όπως είπε στην Συνέντευξή του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων στον ΣΚΑ την Τρίτη (25/10).

Ο πολίτης βλέπει ότι χρειάζεται δύο μισθούς για να καλύψει τις αυξήσεις στο ρεύμα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Η χώρα έχει αρνητικές πρωτιές σε όλη την Ευρώπη, σε σχέση με τους μισθούς, την αισχροκέρδεια και τον πληθωρισμό, σημείωσε.

«Ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να βγάλει το μήνα όταν χρειάζεται δύο μισθούς για να καλύψει το ρεύμα ή μία οικογένεια με δύο μισθούς δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα. Βλέπουμε ότι υπάρχουν οικογένειες που σκέπτονται να κόψουν το φροντιστήριο για να πληρώσουν το ρεύμα»…όπως είπε.

Από τον Ιούνιο του 2021 ως τον Ιούλιο του 2022 έχουν δημιουργηθεί υπερκέρδη 2,2 δις ευρώ, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΡΑΕ – για μικρότερη περίοδο – τα υπολογίζει σε 900 ευρώ φέτος. Αλλά δεν έχουν εισπραχθεί από φορολόγηση, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε: «Η χώρα έχει αρνητικές πρωτιές στην Ευρώπη και σε σχέση με τις πληθωριστικές πιέσεις, αλλά και με τους χαμηλούς μισθούς. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες γιατί η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα προ φόρων στην Ευρώπη. Από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2022 έχουν παραχθεί υπερκέρδη 2,2 δις λέμε εμείς, η ΡΑΕ καταλόγισε 924 εκατομμύρια για τους έξι μήνες.

Θα έπρεπε να έχουν εισπραχθεί, είτε 600 εκ. για έξι μήνες ή με τα δικά μας στοιχεία 1,9 δις. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει φορολογήσει ούτε ένα ευρώ μέχρι στιγμής. Βλέπουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας στην ενέργεια όπως και στα καύσιμα που η κυβέρνηση δεν τα αντιμετωπίζει. Γιατί δεν γίνονται έλεγχοι στην αγορά;».

Ο ίδιος απάντησε ότι «υπάρχει σχεδιασμός μίας πολιτικής που εσκεμμένα αφήνει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια».

«Βλέπουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας και στα καύσιμα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας. «Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση να φορολογήσει και να κάνει ελέγχους», πρόσθεσε. «Είναι μια πολιτική που δεν θέλει να τα βάλει με τα μεγάλα συμφέροντα», σημείωσε.

«Από τη μία τσέπη του φορολογούμενου παίρνουμε από τη μια τσέπη διατηρώντας τον υψηλό ΦΠΑ. Και από το άλλο χέρι δίνουν επιδοτήσεις»…εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τα δημόσια έσοδα το πρώτο εξάμηνο του 2022 αυξήθηκαν 7 δις ευρώ. Από αυτά τα 4 δις ευρώ είναι έμμεσοι φόροι. Άρα μπορούμε να βρούμε τα 5 δις που κοστίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»…είπε, απαντώντας σε ερώτηση για το πού θα βρεθούν χρήματα.

Στη ΔΕΘ καταθέσαμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για αλλαγές στη φορολογία, είπε και υπενθύμισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

-Αύξηση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλους τους πολίτες

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένο»…τόνισε.

«Οι πλούσιοι στη χώρα μας περνάνε καλά, αλλά η Μεσαία Τάξη γίνεται πιο φτωχή»…τόνισε.

Τα Ελληνοτουρκικά και η ρητορική κλιμάκωσης…

Ο Πάτσης συμβολίζει τη γαλάζια λεηλασία…

Δείτε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Σκάι:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here