Ο Πολιτισμός……στα Απορρίμματα!

0
223

Διάβασα πρόσφατα επιστολή του Δικηγόρου Δρ. Μαρίνου Παπαδόπουλου προς τον κ. Δήμαρχο Κηφισιάς, η οποία δημοσιεύθηκε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα Kifisia Press στις 18/04/2016.

Στην επιστολή αυτή προτείνεται ότι πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή η υπ'αριθμ.13/2008 Τοπική Κανονιστική Απόφαση που αφορά στην καθαριότητα του Δήμου Κηφισιάς, και «ορθώς».

Η αλήθεια νομίζω είναι ότι απογοητεύεται κανείς όταν τελικά χρειάζεται να καταφεύγει στην εφαρμογή της Κανονιστικής Αποφάσεως του Δήμου προκειμένου να κρατήσει μια πόλη στοιχειωδώς καθαρή! 

Δηλαδή, φαίνεται να χρειάζεται δυστυχώς να υπεισέρχεται το φόβητρο του καταπέλτη ενός προστίμου και η κατακραυγή της ορθά σκεπτόμενης κοινωνίας, προκειμένου ο κάθε θρασύς και ρυπαίνων κάτοικος η διερχόμενος, να συνέρχεται κάποτε από την αναισθησία του και να προσγειώνεται σε μια πιο κοινωνική συμπεριφορά.

Εάν κρίνω από την δική μου γειτονιά όπου συμβαίνουν παρόμοιες ασχημίες με αυτές που περιγράφονται στην επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο, αυτές οι απόψεις φαίνεται να μην αγγίζουν αρκετούς από ότι βλέπω γείτονες μου, οι οποίοι προφανώς, δεν έτυχε να κληρονομήσουν αρκετές παρακαταθήκες παιδείας και δυστυχώς τώρα πια χρειάζονται φαίνεται άλλα μέτρα και σταθμά για να ενταχθούν σωστά στην μικρή μας κοινωνία.

Του επιπέδου αυτού κάτοικοι της περιοχής μας υπάρχουν δυστυχώς πολλοί και μας ντροπιάζουν με την ασύδοτη αδιαφορία και συμπεριφορά τους. 

Το χειρότερο δε είναι, ότι οι ίδιοι αυτοί, δυσκολεύονται να αντιληφθούν την άθλια συμπεριφορά τους και έτσι δρουν σε βάρος των υπολοίπων μας που αναγκαζόμαστε να τους ανεχόμαστε μαζί με τις δεκάδες δύστυχες αδέσποτες γάτες και σκύλους, που κάθε μέρα στήνουν γλέντια και φαγοπότια κατασπαράζοντας απορρίμματα και άλλους…..μεζέδες που ορισμένοι……ευγενείς κάτοικοι εγκαταλείπουν εκτός κάδων, μαζί με τόνους κλαδεμάτων κ.λ.π., τα οποία επίσης σπέρνουν όπου τους βολέψει, χωρίς να έχουν την ευαισθησία να συνεννοηθούν προηγουμένως με τις Υπηρεσίες του Δήμου δια την ημερομηνία δυνατότητας αποκομιδής όλων αυτών των κηπαίων κλαδιών κ.λ.π.

Βλέπετε λοιπόν αγαπητοί φίλοι; Τελικά όλα είναι……Πολιτισμός και δυστυχώς φαίνεται ότι ενώ δείχνει να μη φτουράει για όλους μας, ορισμένοι από εμάς τον πετάμε στα……Απορρίμματα ως άχρηστο!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here