Ο Προκόπης Παυλόπουλος βάζει επίσημο ΤΕΛΟΣ στον «μύθο» ότι «το Όχι έγινε Ναι».

0
216

Από το ίδιο βράδυ της προκήρυξης του δημοψηφίσματος είχα κάνει σαφές ότι δεν σήμαινε μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη….

Ταφόπλακα σε ένα μύθο που εργαλειοποιήθηκε για να μοχλεύσει πολιτικά και επικοινωνιακά επάνω σε μια μεγάλη στιγμή του Ελληνικού λαού αλλά και στην πολύ ώριμη – όπως αποδείχτηκε – διαχείριση της απόφασης του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, βάζει ο τότε ΠτΔ, στην πρώτη του μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην τηλεόραση!

Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Οι τράπεζες σώθηκαν σε βάρος των Ελλήνων και με λάθος τρόπο»

Για το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015, το δημοψήφισμα και το θρίλερ του Grexit, για τα μεγάλα Εθνικά θέματα, τα Ελληνοτουρκικά, τον Ταγίπ Ερντογάν και την προοπτική προσφυγής στη Χάγη, μιλά ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά το τέλος της θητείας του, στο Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη.

Για το καλοκαίρι του 2015 λέει ότι τον καταλυτικό και κρίσιμο ρόλο απέναντι σε όσους ήθελαν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη τον έπαιξαν δύο πρόσωπα – ο τότε Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δηλώνει επίσης ότι ο ίδιος εξ αρχής – «από το ίδιο βράδυ που έγινε η προκήρυξη του δημοψηφίσματος» – είχε κάνει την άποψή του σαφή: «Ότι αυτό το δημοψήφισμα δεν σήμαινε μέσα ή έξω από την ευρωζώνη».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος λέει ακόμη πως στην θέση αυτή είχε συμφωνήσει και ο τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν τον συνάντησε το βράδυ μετά το δημοψήφισμα στο Προεδρικό Μέγαρο. Και υποστηρίζει πως «είναι λάθος να πιστεύουμε ότι μετατράπηκε το “ναι” σε “όχι”».

Σε ότι αφορά τα Ελληνοτουρκικά ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει πως από την Τουρκία «πρέπει να τα περιμένουμε όλα και να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα» αλλά εκτιμά ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «δεν θα αποτολμήσει να κάνει θερμό επεισόδιο» και χαρακτηρίζει «μεγάλο μάθημα προς την Άγκυρα» την Ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία.

Τέλος, δηλώνει πως τώρα «είναι η κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα να προσφύγει στην Χάγη», τονίζοντας ότι υπάρχει μία και μοναδική διαφορά προς επίλυση με την Τουρκία, «η νησιωτική υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ».

Τονίζει μάλιστα, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι ο ίδιος δεν χρησιμοποιεί ποτέ τον όρο «θαλάσσιες ζώνες» για τις Ελληνοτουρκικές διαφορές, ενώ για το Κυπριακό χαρακτηρίζει «όνειδος» για την Ευρώπη και την διεθνή κοινότητα να αποδέχεται το καθεστώς κατοχής στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι αυτός που έχει εισάγει για πρώτη φορά στην ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας της κυβέρνησης τον «θολό» όρο «θαλάσσιες ζώνες» στο Αιγαίο και την Κύπρο, που αποτελεί εργαλείο  της πάγιας τουρκικής ατζέντας αναθεώρησης του status στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here